
Mehiški riž za fiesto
Ravno prav pikanten riž, da nas prijetno pogreje
Mehiški riž za fiesto
Ravno prav pikanten riž, da nas prijetno pogreje

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 3 paprike najljubše barve
- 6 strokov česna
- 1 žlička semen kumina ali ½ žličke
- mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- ščep dimljene sladke mlete paprike
- 350 g riža basmati
- 6,5 dl vroče zelenjavne jušne osnove
ko postrežemo
- drobno nasekljan koriander ali na kolobarčke narezana mlada čebulica
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 3 paprike najljubše barve
- 6 strokov česna
- 1 žlička semen kumina ali ½ žličke
- mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- ščep dimljene sladke mlete paprike
- 350 g riža basmati
- 6,5 dl vroče zelenjavne jušne osnove
ko postrežemo
- drobno nasekljan koriander ali na kolobarčke narezana mlada čebulica
Postopek
Čebulo drobno nasekljamo, papriko očistimo in drobno narežemo, česen drobno sesekljamo ali stremo. V veliki kozici s pokrovko segrejemo olje, dodamo čebulo, papriko, česen in kumin ter nežno pražimo 8 do 10 minut, da se zelenjava zmehča in zlato rjavo obarva. Primešamo paradižnikovo mezgo in mleto papriko ter pražimo še 1 minuto, nato primešamo riž.
Prilijemo jušno osnovo, pokrijemo s pokrovko in zavremo. Na hitro pomešamo, spet pokrijemo in postavimo na najmanjšo možno temperaturo. Nežno kuhamo 10 minut. Štedilnik ugasnemo in pokrito pustimo stati še 10 minut. Če bomo riž takoj ponudili, primešamo sesekljan koriander ali narezano mlado čebulico, drugače pa pustimo, da se riž ohladi in ga shranimo v hladilnik, tik pred postrežbo pa ga na hitro popražimo in na koncu primešamo koriander ali mlado čebulico.