
Kanapeji s kumaro in modrim sirom
Svež in okusen prigrizek s kumaro in modrim sirom bo pripravljen, kot bi mignil
Kanapeji s kumaro in modrim sirom
Svež in okusen prigrizek s kumaro in modrim sirom bo pripravljen, kot bi mignil

Sestavine
- 1 velika kumara
- 2 mladi čebulici
- 100 g rikote
- 25 g sira z modro plesnijo
kanapeji z grozdjem
- 16 manjših jagod črnega grozdja
- 4 orehova jedrca
kanapeji z granatnim jabolkom
- pest zrn granatnega jabolka
- nekaj vejic timijana
Preberite tudi

Tako preprosto pripravite jogurt doma
Doma narejen jogurt je odličen. Priprava je nadvse preprosta, potrebujete pa le dve sestavini.

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.
Sestavine
- 1 velika kumara
- 2 mladi čebulici
- 100 g rikote
- 25 g sira z modro plesnijo
kanapeji z grozdjem
- 16 manjših jagod črnega grozdja
- 4 orehova jedrca
kanapeji z granatnim jabolkom
- pest zrn granatnega jabolka
- nekaj vejic timijana
Postopek
Kumaro narežemo na debele rezine in jih zložimo na pladenj. Bele dele mladih čebulic zelo drobno sesekljamo. Gladko zmešamo rikoto in sir z modro plesnijo ter primešamo čebulico. Vsako rezino kumare obložimo z malo sirove mešanice – za profesionalen videz jo lahko nabrizgamo z vrečko
Polovico kumar obložimo z grozdjem in orehi, ki smo jih poprej narezali na podolgovate koščke in popražili, preostale pa s semeni granatnega jabolka in lističi timijana. Kanapeji se v hladilniku obdržijo do en dan.