
Kanapeji s kumaro in modrim sirom
Svež in okusen prigrizek s kumaro in modrim sirom bo pripravljen, kot bi mignil
Kanapeji s kumaro in modrim sirom
Svež in okusen prigrizek s kumaro in modrim sirom bo pripravljen, kot bi mignil

Sestavine
- 1 velika kumara
- 2 mladi čebulici
- 100 g rikote
- 25 g sira z modro plesnijo
kanapeji z grozdjem
- 16 manjših jagod črnega grozdja
- 4 orehova jedrca
kanapeji z granatnim jabolkom
- pest zrn granatnega jabolka
- nekaj vejic timijana

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK
Sestavine
- 1 velika kumara
- 2 mladi čebulici
- 100 g rikote
- 25 g sira z modro plesnijo
kanapeji z grozdjem
- 16 manjših jagod črnega grozdja
- 4 orehova jedrca
kanapeji z granatnim jabolkom
- pest zrn granatnega jabolka
- nekaj vejic timijana
Postopek
Kumaro narežemo na debele rezine in jih zložimo na pladenj. Bele dele mladih čebulic zelo drobno sesekljamo. Gladko zmešamo rikoto in sir z modro plesnijo ter primešamo čebulico. Vsako rezino kumare obložimo z malo sirove mešanice – za profesionalen videz jo lahko nabrizgamo z vrečko
Polovico kumar obložimo z grozdjem in orehi, ki smo jih poprej narezali na podolgovate koščke in popražili, preostale pa s semeni granatnega jabolka in lističi timijana. Kanapeji se v hladilniku obdržijo do en dan.