
Hotdog s popečenimi rakci po mehiško
Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano
Hotdog s popečenimi rakci po mehiško
Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano

Sestavine
- 200 g surovih kraljevih kozic
- 2 žlici začimbne mešanice za fajite
- 2 žlici rastlinskega olja
- 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
- 2 limeti (1 za sok in 1 narezana na krhlje, ko postrežemo)
- prgišče koriandrovih lističev
- sol
- 1⁄2 čilija jalapeño (po želji mu odstranimo semena)
- 4 štručke za hotdoge
- 1⁄2 manga
Preberite tudi

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi se težko odrečemo nabiranju divjih rastlin. Dobro je, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje.

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.
Sestavine
- 200 g surovih kraljevih kozic
- 2 žlici začimbne mešanice za fajite
- 2 žlici rastlinskega olja
- 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
- 2 limeti (1 za sok in 1 narezana na krhlje, ko postrežemo)
- prgišče koriandrovih lističev
- sol
- 1⁄2 čilija jalapeño (po želji mu odstranimo semena)
- 4 štručke za hotdoge
- 1⁄2 manga
Postopek
Kozice pomešamo z začimbno mešanico za fajite in oljem. Fižol odcedimo in oplaknemo, nato ga zmešamo s sokom 1 limete, polovico koriandra in dobrim ščepom soli. Čili drobno nasekljamo (po želji mu prej odstranimo semena), nato ga v skledici zmešamo z majonezo.
Kozice popečemo v ponvi te toliko, da se rožnato obarvajo, nato jih vzamemo iz ponve in prihranimo.
Mango olupimo in narežemo na tanke rezine. Štručke prerežemo in jih nadevamo s fižolom, nato pa z mangom. Obložimo s kozicami, pokapamo z majonezo, posujemo s preostalim koriandrom in postrežemo s krhlji limete.