Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kidričevo: Priznanje za 30 let dela v gostinstvu tudi Zlatku Šalamunu


Majda Goznik
4. 1. 2022, 22.29
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za trideset let dela v gostinstvu je priznanje s Ptujskega prejel tudi Zlatko Šalamun, lastnik Okrepčevalnice Atila v Njivercah. „To je bilo obdobje vztrajnosti, potrpljenja, dela, tudi velikih težav, vzponov in padcev, ki jih je bilo treba premagati, da smo se obdržali. Začel sem kot najemnik, nato sem objekt odkupil, ga prenovil in dogradil,“ je po prejemu priznanja povedal Zlatko Šalamun. Ob nakupu je obdržal ime lokala, s katerim je posloval prejšnji lastnik.

1641216631_cg_gostinec_salamun_atila_1.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

V Okrepčevalnici Atila je trenutno šest zaposlenih. Delajo vse dni v tednu razen nedelje. Za delo v gostinstvu se je Zlatko Šalamun odločil po petletnem obdobju dela v Iraku, kjer je bil šofer. Zaposlen je bil v IMP-ju na Ptuju. Takrat se je marsikdo odločil za delo v Iraku. To je bil čas, ko je 'našel dušo' v gostinstvu, ker rad dela z ljudmi, je povedal. To delo ga veseli, to je kemija, četudi po osnovni izobrazbi ni gostinec. Gostilno je imel tudi v Primoštenu na Hrvaškem, a jo je zaradi vojne moral zapreti in se vrniti domov, sicer bi verjetno tam ostal. Nekaj časa se je ukvarjal tudi s prevozništvom, a je to dejavnost opustil.

V začetku so pri Atili pekli samo pice, ker je bila tudi kuhinja premajhna, da bi lahko gostom postregli tudi drugo hrano. Po prenovi so ponudbo razširili. Sedaj pripravljajo vso hrano po naročilu, malice in kosila, nudijo pa tudi gostinske storitve na domu. Še vedno pa gostje najbolj povprašujejo po picah. Hišna pica Atila z dvojnim nadevom ostaja kraljica v tej ponudbi.

Delajo vse dni v tednu razen nedelje, ko imajo zaprto. V koronskem obdobju je bilo tako kot pri vseh gostincih: težko, težko obdobje pa se nadaljuje tudi v tem času. V prazničnem decembru, ko naj bi bili lokali polni, je vse prazno, ni zabav ob zaključku leta, ni srečanj s pogostitvijo. Na terasi imajo prostor za okrog 50 obiskovalcev, v notranjih prostorih pa za 35 do 40.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.