Gostje, ki pridejo na turistično kmetijo Puklavec, želijo domače in sveže
Turistična kmetija Puklavec v osrčju Ljutomersko-Ormoških goric je vse to, kar dejansko razumemo pod tem izrazom oz. še več. Domača in sveža kulinarika, žlahtna vina, pridelana v lastnem vinogradu, spokojnost in mir v lepo urejenem ambientu s prekrasnimi razgledi na okoliške vinorodne griče ter za povrh še osvežitev v zunanjem bazenu.

Na družinski kmetiji Puklavec v Zasavcih v Miklavžu pri Ormožu, ki se od nedavnega ponaša tudi z nazivom naj turistično podjetje občine Ormož, nas prijazno sprejme njen gospodar Blaž s partnerko Barbaro. Kot je dejal, se je vse začelo pred mnogimi leti. Že njegovi predniki so gojili žlahtno vinsko trto in pridelovali rujno kapljico.
»Že moj dedek se je ukvarjal z vinogradništvom. Nato pa bolj intenzivno starši, najprej s prodajo buteljk, kmalu pa sta ugotovila, da bi bilo dobro zraven postreči tudi hrano. Začelo se je z narezki, nadaljevalo s toplo hrano ... Leta 2005 sta odprla majhno turistično kmetijo s štirimi sobami, kar je bila dejansko odskočna deska za razvoj kmečkega turizma. Pet let kasneje sem prevzel kmetijo in leta 2015 smo šli v dogradnjo. Zgradili smo dodatnih šest sob in novo zgradbo s kletjo. Ponudbo smo z leti nadgrajevali. Pred dvema letoma smo zgradili zunanji ogrevani bazen z welnesom, pred letom dni posodobili postajališče za avtodome v neposredni bližini, letos pozimi uredili zunanje terase. Vlagamo vseskozi z vizijo, da lahko za isto ceno ponudimo gostom čim več,« je dejal Blaž.
Ves čas prodajajo svoje vino
Danes imajo lepo urejen objekt z restavracijo in desetimi sobami. Še vedno obdelujejo 11 ha vinogradov, kar pomeni največ 50.000 steklenic na leto. Na dvorišču v buteljkah prodajo vsaj 60 odstotkov vsega vina, precej ga stočijo tudi na svoji kmetiji, kjer poleg domače kapljice med drugim slovijo tudi po pečenem puranu, še zlasti pozimi, ko ga pripravijo v domači krušni peči. Strežejo izključno domače in sveže.
»Vsa hrana je pripravljena iz lokalnih sestavin. Približno polovico zelenjave pridelamo sami, preostalo odkupujemo od lokalnega pridelovalca. V sami okolici imamo vrhunske ponudnike tako odličnega domačega mesa, od domačih puranov, govedine, piščanca kot tudi drugih izdelkov – domače skute, jajc, kruha. Na naši kmetiji tudi ne boste dobili običajne pijače, na primer kokakole, temveč poleg domačega vina zgolj lokalne sokove,« nadaljuje gospodar.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se