Projekt Višje strokovne šole Ptuj: Študentje »zažigali z idejami«
Ob zaključku predavanj o podjetništvu in trženju so študentje Višje strokovne šole Ptuj zaključili tudi podjetniško naravnan projekt »Zažgi z idejo«.

Rezultate projekta so za širšo javnost predstavili študentje 2. letnika programa upravljanje podeželja v obliki desetih izvirnih podjetniških idej na področju kmetijstva. Vse predstavljene ideje so študentje podkrepili s prototipom, saj je med njimi veliko takih, ki svojo idejo že uresničujejo za potrebe svoje družine, sorodnikov in prijateljev.
Tako sta Doroteja Štulec in Tadej Janžekovič na predstavitvi prepričala z okusnimi izdelki iz kozjega mleka z okusom vanilje in jagode pod imenom Kozica Beti, za ribolov z naravnimi boiliji sta navdušila Maja Mavrič in Klemen Rebernik, da obstaja naravi prijazen način pranja in mehčanja perila, je navzoče podučila Andreja Kolar z izdelavo naravnih mehčalcev za tekstil, Matjaž Pernat in Urban Švajger, ki že aktivno sodelujeta v Kmetijskem krožku, sta dokazala, da lahko svojo idejo usmerita v popravilo kmetijske mehanizacije, Nina Božičko in Anja Lončarič sta s Krheljčkom kot dopolnilno dejavnostjo na kmetiji želeli ozavestiti vse, ki se ne morejo upreti sladkim razvadam, da obstajajo tudi zdravi prigrizki. Simon Bela in Aleš Tili sta razvila idejo o izdelkih iz zajčjega mesa in prepričala vse obiskovalce dogodka, da je zajčje meso zdravo nadomestilo za druge vrste mesa. Podobno menita tudi Jani Herga in Primož Kramer, ki se želita po študiju posvetiti gojenju polžev in izdelkom iz polžje sline. Konec predstavitve so začinili Katja Petrovič, Feliks Kranvogel in Iva Težak s seitani, t. i. vražjimi trakci, Jaka Perkuš in Tine Šiler pa sta se odločila, da bosta svojo neizrabljeno domače kmetijsko zemljišče uporabila za gojenje vedno bolj atraktivnega čilija ter osvojila tuja tržišča prav z omakami iz čilija, pridelanega na poseben ekološki način.
Preberite več v Štajerskem Tedniku