Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Janez Požar, eden vse redkejših prodajalcev zelenjave „Prihajam tudi v največjem mrazu“


Majda Goznik
25. 1. 2024, 03.15
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ptuj se je nekoč postavljal s svojo tržnico, ponudbo pridelkov in izdelkov. S prenovo pa je izgubil svoj tržni prostor in ves čar, ki ga ima v vseh mestih tržnica. Že zdavnaj so ga prehitela mesta in naselja, ki nimajo takšne kmetijske tradicije in niso organizatorji državnega festivala Dobrote slovenskih kmetij …

1705936583_cg_prodajalec_zelenjave.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Zdaj mini ptujska mestna tržnica večji del leta začasno obratuje na prostoru pred nekdanjo gostilno Perutnine Ptuj. Obiskovalci Ptuja od drugod pa se samo čudijo, kako je to mogoče, da takšno mesto nima svoje prave tržnice oz. stalnega mesta za prodajo lokalno pridelane zelenjave in izdelkov, če so milijoni šli za prenovo nekdanje tržnice, kjer naj bi te pridelke lahko kupili, kot je to razvidno iz promocijskega sporočila v nekaterih medijih. Prodajalce pa lahko preštejemo na prste ene roke, še manj pa je tistih, ki tudi v tem zimskem času prodajajo doma pridelano zelenjavo oz. lokalno hrano.

„Z ženo Darinko sva prej imela vrtnarstvo. Ko sva se upokojila, sva se odločila, da bova še nekaj malega delala. Podala sva se v zelenjadarstvo, pridelavo ameriških borovnic in robid. Steklenjake sva preuredila, solato gojimo celo leto, tako da jo lahko ponudimo pozimi in poleti. V pretežni meri gre za sorto gentile, endivijo, na njivi pa je posejan radič treviso.«

»Škoda, da ni tržnica tam, kjer je bila …«

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.