Foto: Novinarji vihteli kuhalnice v Olimju

V Podčetrtku so včeraj v organizaciji Radia Univox in Term Olimia potekale slovenske kvalifikacije za nastop na 9. evropskem prvenstvu v kuhanju lovskega golaža v kotličku za novinarje.
Kvalifikacij se je udeležilo 19 slovenskih medijskih hiš. Z našega konca sta se prvenstva udeležili ekipi Dolenjskega lista (Rudi Vlašič, Tomaž Zorko) in Lokalno.si (Igor Vidmar, Kristijan Gerbec), ki sta se uvrstili tik pod vrh.
Udeleženci prvenstva so od organizatorjev tekmovanja prejeli meso, čebulo, olje, drva in kotliček, začimbe, kuharski pribor in vse ostalo pa je bilo treba prinesli s seboj. Čeprav so vsi mojstrsko vihteli kuhalnice, pa glavni namen srečanja ni bil le tekmovanje, temveč predvsem druženje in spoznavanje ter sprostitev po napornem novinarskem delu. Lovske golaže je ocenjevala izkušena petčlanska mednarodna komisija.
Najboljšega je letos skuhala ekipa Radia Univox iz Kočevja v postavi Dušan Vlašič in Bernarda Kos, drugo mesto sta zasedli predstavnici Radia Sora Jana Jenko in Nada Jamnik, tretje mesto pa ekipa Radio Slovenija International, za katerega sta kuhali Tatjana Dolanc in Heather Pirjevec. Ta moštva so se uvrstila na evropsko prvenstvo v kuhanju v kuhanju lovskega golaža v kotličku za novinarje, ki bo od 22. do 25. septembra v Mariboru. Poleg njih bosta na prvenstvo odpotovali tudi ekipi Radia Kranj in Dolenjskega lista, ki sta vstopnici priborili že na lanskem evropskem prvenstvu s 4. oziroma s 5. mestom, organizatorji pa so v Maribor povabili tudi ekipo Svet na Kanalu A.