© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pomaka iz jajčevcev

Jajčevci so v kuhinji vsestransko uporabni. Uporabljamo jih podobno kot bučke.

Pomaka iz jajčevcev

Jajčevci so v kuhinji vsestransko uporabni. Uporabljamo jih podobno kot bučke.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 porcije
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pomaka iz jajčevcev

Lahko jih pečemo v pečici ali na žaru, kuhamo, dušimo in cvremo. Iz pečenih jajčevcev ali melancan, kot jim še pravimo, lahko pripravimo okusne namaze, omake in pomake.

Med najokusnejše jedi iz jajčevcev sodi italijanska specialiteta parmigiana – jajčevci s paradižnikom, gratinirani s sirom. Prav prima je tudi pomaka po tokratnem receptu.

Sestavine

  • 3 večji jajčevci
  • Sončnično olje
  • 2 žlici limonovega soka
  • 1 večja čebula
  • 3 stroki česna
  • 8 svežih paradižnikov
  • 1 čili
  • Sol
  • 2 žlički začimbne mešanice za kari
  • 2 vejici svežega koriandra ali peteršilja, ko postrežemo (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 večji jajčevci
  • Sončnično olje
  • 2 žlici limonovega soka
  • 1 večja čebula
  • 3 stroki česna
  • 8 svežih paradižnikov
  • 1 čili
  • Sol
  • 2 žlički začimbne mešanice za kari
  • 2 vejici svežega koriandra ali peteršilja, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Cele jajčevce prebodemo z vilicami, premažemo z oljem in jih v pečici pečemo približno 40 minut na 200 °C. Pustimo, da se ohladijo, nato jih olupimo, narežemo na kocke in zmešamo z limonovim sokom.

Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo, paradižnik pa narežemo na kocke.

Čebulo približno 2 minuti pražimo v naoljeni ponvi. Dodamo sesekljan česen, rahlo prepražimo in primešamo še paradižnik. Mešanico začinimo s sesekljanim čilijem, karijem in soljo. Kuhamo približno 5 minut, da se paradižnik zmehča, nato pa dodamo jajčevce. Kuhajmo še 3 minute in vmes večkrat pomešamo. Po želji okrasimo s koriandrom in postrežemo s kruhki.

sončnično olje in paradižnik


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.