Znamka Dobrote slovenskih kmetij je sinonim za kakovost
Najstarejše slovensko mesto s 33. festivalom Dobrote slovenskih kmetij ponovno postaja mesto tisočerih dobrot in vonjav. Ptuj je odprl vrata kulinaričnim izdelkom s slovenskih kmetij in s tem najpomembnejšemu dogodku, ki povezuje in predstavlja slovensko podeželje, tradicijo ter kulinariko, je prepričan direktor ptujskega kmetijskega zavoda Andrej Rebernišek.

Gre za poklon slovenski hrani in pridelovalcem, je dejala županja MO Ptuj Nuška Gajšek. »Festival v ospredje postavlja pridelovalce, kakovost izdelkov slovenskega podeželja, kar je še posebej pomembno v luči prehranske varnosti in zavedanju, kaj imamo, kaj moramo ščititi in čemu še moramo dati poudarek,« je povedala.
Letos prvič tudi izdelki iz rib
Slovenski kmetje so se letos na povabilo osmih kmetijskih zavodov in kmetijske zbornice odzvali z 987 izdelki iz 17 kategorij, letos prvič tudi z izdelki iz rib. »Največ vzorcev je iz Podravja, so pa zastopane vse regije. Število sodelujočih in število priznanj pa priča o izjemni kakovosti izdelkov s kmetij,« je povedal Peter Pribožič
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se