© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zeliščni kapučino


E.K., Zeleni raj
10. 9. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Plemenita juhica je pripravljena iz zračne smetane in potresena z zdrobljenim rožnatim poprom – kot v ugledni restavraciji!

zeliscni kapucino.jpg

Potrebujemo (za 4 osebe):

  • 4 šalotke, olupimo in nasekljamo
  • 5 žlic oz. 80 g masla
  • 1 dl belega vina
  • 2 šopka različnih zelišč, kot so pehtran, krebuljica, koriander, operemo in narežemo
  • 1 čajno žličko rožnatega popra, zdrobimo

Za predpripravo: 1 jedilno žlico moke, 500 ml kokošje juhe, 3 jedilne žlice limoninega soka, sol, poper, 150 ml mleka.

Zelišča potresemo vedno šele tik pred serviranjem.

Priprava (30 minut):

  1. Šalotko dušimo na maslu (ena jedilna žlica), da postekleni. Potresemo z moko in še na kratko dušimo. Zalijemo z vinom in kokošjo juho ter kuhamo med mešanjem.
  2. Zelišča in ostanek masla stisnemo v fin pire in dodamo v juho. Juho premešamo s paličnim mešalnikom. Po okusu dodamo limonin sok, sol in poper.
  3. Segrejemo mleko in ga s paličnim mešalnikom penasto stepemo. Juho nalijemo v skodelice za kapučino ali v steklene posodice, dodamo spenjeno mleko, rahlo premešamo in potresemo z zdrobljenim rožnatim poprom ter postrežemo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.