Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelišča v kulinariki


lokalno
Irena Bohte, ZIK Črnomelj
10. 6. 2017, 17.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_s__1_.jpg
Arhiv Lokalno.si

Na ZIK-u Črnomelj poteka študijski krožek Zelišča v kulinariki. Cilj tega študijskega krožka je priprava knjižice o zeliščih, kjer bodo predstavljeni tudi novi recepti jedi z zelišči. V okviru krožka je zeliščarka Minka Kočevar izvedla predavanja o zeliščih v kuhinji in o zeliščih, ki jih pogosto gojimo v družinskem vrtu. V sredo, 31. maja 2017 je kuhar Matej Špec za članice krožka pripravil praktično delavnico. Spekel je skutino gibanico s koprivami in čemažem, zelenjavo in meso z rožmarinom ter žajbljem. Vsi uporabljeni recepti bodo objavljeni tudi v knjižici, ki jo bo študijski krožek izdal v prihodnjem šolskem letu. Če imate svoje recepte, ki bi jih radi objavili, vas vabimo, da se nam pridružite.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.