Imunski sistem

S preprostimi napitki si dvignite odpornost

Sonja Grizila/Revija Jana
25. 2. 2025, 21.00
Deli članek:

Pripravki za imunost ne bodo učinkovali, če jih bomo vzeli le tu in tam. Treba jih je jemati redno.

Profimedia
Dan začnimo z napitkom iz rdeče pese, korenčka in jabolka.

Če se želimo izogniti okužbam v najhladnejših zimskih mesecih, pa naj gre za prehlad ali kaj drugega, je priporočljivo redno jemati domače pripravke, ki jačajo odpornost. Nekatere imamo pri roki, druge bomo naredili, ko bo čas za to.

Preberite tudi:

Tinkturo iz ameriškega slamnika bomo pripravili, ko bo rastlina zacvetela, še učinkovitejše so korenine, ki pa jih izkopljemo jeseni. Če imamo vrt, si vsekakor posadimo nekaj sadik kje na obrobju, kjer ne uporabljamo umetnih gnojil in zaščitnih sredstev. Še nekaj – pripravki za imunost ne bodo učinkovali, če jih bomo vzeli le tu in tam. Treba jih je jemati redno vsaj tri tedne, da bo razlika opazna.

Jutranji napitek 

Sestavine:

  • pol limone,
  • za pol prsta ingverja,
  • žlička kurkume,
  • žlica medu,
  • žlička švedske grenčice.

Priprava:

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Ekipa

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Ingver naribamo, primešamo kurkumo, zalijemo z 2 dcl vode in kuhamo pet minut. Malo ohladimo, primešamo med in limonin sok ter švedsko grenčico. Za diabetike je bolje, da se medu odpovejo. 

Profimedia
Jutranji napitek spijemo pred zajtrkom.

Smuti namesto zajtrka

Na tanko olupimo peso, jabolko očistimo samo pečk, korenček ostrgamo, neškropljeno pomarančo pa samo dobro operemo. Vse skupaj zmeljemo v mešalniku in gostljato tekočino spijemo za zajtrk. Mešanica bo še učinkovitejša, če ji dodamo žličko tinkture ameriškega slamnika. Smutija ne hranimo v hladilniku, ampak si pripravimo vsakič svežega.

Česnovo vino

Pred kosilom in večerjo spijemo po dve žlici.

Potrebujemo tri glavice olupljenega česna, ki ga zalijemo z litrom rdečega vina. Vrč s pripravkom naj bo na toplem in pri roki, saj bo treba zadevo tu in tam premešati. Po dveh tednih precedimo, česen pa stisnemo skozi cedilo in spravimo v steklenico. Shranimo v hladilniku.