Zdravje

Zakaj so buče dober dodatek k prehrani?

Mija Ren / revija Bodi zdrava
27. 10. 2024, 17.00
Deli članek:

Uživanje buč je zdravo zaradi številnih hranil, ki jih vsebujejo, in koristi, ki jih prinašajo telesu.

Pexels
Imate radi buče?

* Vsebujejo izredno veliko vlaknin
Buče so bogate z vlakninami, ki izboljšujejo prebavo, pomagajo uravnavati raven sladkorja v krvi ter pripomorejo k daljšemu občutku sitosti, kar lahko pomaga uravnavati telesno težo.

* Imajo malo kalorij
Buče imajo nizko energijsko vrednost, zato so odlična izbira za tiste, ki želijo zmanjšati vnos kalorij, hkrati pa ohraniti vnos hranil.

Profimedia
Juha iz pečene maslene buče.

hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!



* V njih je veliko vitaminov in mineralov

Bogate so z vitaminom A, ki podpira zdravje oči in pripomore k zdravju kože, vsebujejo pa tudi vitamine C, E, K, vitamine skupine B ter minerale, kot so kalij, magnezij, kalcij in železo. Vitamin C pomaga krepiti imunski sistem, pospešuje regeneracijo tkiv in podpira zdravje kože, kalij pa pomaga uravnavati krvni tlak in zmanjšuje tveganje za srčno-žilne bolezni.

*Vsebujejo tudi antioksidante
Vsebujejo močne antioksidante, kot so betakaroten, lutein in zeaksantin, ki pomagajo zaščititi celice pred prostimi radikali, zmanjšujejo vnetja in pripomorejo k boljšemu zdravju srca.

*Podpirajo zdravje oči
Betakaroten, ki se v telesu pretvori v vitamin A, je ključen za zdravje oči. Poleg tega lutein in zeaksantin, ki sta v bučah, prispevata k zaščiti oči pred škodljivimi UV-žarki in starostno degeneracijo makule.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

Revija Bodi zdrava
Izšla je posebna izdaja revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!