Zahvalaton

Radio 1 v letu 2023 zbral več kot 7 milijonov evrov za dobrodelne namene!

A.S.
22. 12. 2023, 10.10
Posodobljeno: 22. 12. 2023, 10.50
Deli članek:

Končal se je 28-urni dobrodelni zahvalaton Radia 1 in dm, ki je letos minil predvsem v znamenju hvaležnosti, saj so se radijci želeli zahvaliti za vso pomoč, ki smo jo Slovenci letos že prispevali za družine v stiski.

Darja Štravs Tisu
28-urni dobrodeni zahvalaton Radia 1 in dm.

Na letošnjem zahvalatonu so zbrali 518.372,65 evrov! Na koncu, v celem letu 2023 z vsemi dobrodelnimi akcijami (Deželak junak, 12-urni dobrodelni maraton za žrtve poplav, dobrodelna nogometna tekma zvezd za žrtve poplav in 28-urni dobrodelni zahvalaton) pa skupaj neverjetnih 7.786.120,20 evrov!

»Kapo dol, svetovni prvaki v dobrodelnosti smo. V letošnjem letu pa sploh. Vas je zelo veliko, vsak da malo po malo, pa je. Hvala, hvala, hvala, z dobrodelnostjo nismo končali, saj se nekaterih stvari ne da odpraviti kar tako. Ko se nekaj zgodi, znamo stopiti skupaj. Ko pomagajo neznanci, sosedi. Jaz bi dal za besedo leto solidarnost, ki je letos prišla do izraza. Vsem en velik hvala, z vašo pomočjo je življenje v Sloveniji lažje in lepše,« je po razglasitvi zneska dejal Denis Avdić.

Darja Štravs Tisu
28-urni dobrodeni zahvalaton Radia 1 in dm.

Voditelji Denis Avdić, Miha Deželak, Jana Morelj in Lara Tošić so od četrtka od 5. ure na Mestnem trgu v Ljubljani, 28-ur oddajali v živo in pričarali 28 ur zahvalne zabave. V studiu se je zvrstilo veliko znanih obrazov, ekipo so obiskali: Klemen Slakonja, Lado Bizovičar, Martin Golob, Tim Marovt, Perpetuum Jazzile, Miha Mišič, Big Foot Mama, Ota Roš, Gregor Trebušak, Peter Poles, Sašo Stare, Sanja Modrič, Lepa Afna, Maraaya, Tadej Toš, Tjaša Slokar, Petra Kerčmar, Ranko Babić, Uroš Slak, Miki Vlahovič, Matic Herceg, Srečko Šestan, Dejan Vunjak in še številni drugi.

Dogajanje se je ob 19. uri preselilo na Kongresni trg, kjer nas je čakal veliki koncertni spektakel in to povsem brezplačno. Nastopili so Domen Kljun, Alya, Rok'n'band, Nika Zorjan, BQL, Polkaholiki, Žan Serčič in Magnifico in Lado Bizovičar s harmonikaši in poskrbeli za vrhunski glasbeni zaključek leta.

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka