"Sem le iz Kočevja. Kot otrok sem jih hodil nabirat z dedkom, a takrat sem bolj v zrak gledal. Pa spomnim se, da sem kot otrok gozdne jagode nabiral. Moj lonček je bil zmeraj prazen, saj sem jih nabiral direktno v usta. Tudi zdaj grem kdaj ponje v Kočevje, jih imam pa tudi bližje. Pri Grosupljem je namreč tudi zelo veliko gozda. Trenutno nabiram gobe. Nisem pa zelo dober v tem. Zares si upam samo marele nabirati, ker so res preverjene. Pri jurčkih je že hudič, je že veliko gobanov podobnih, pa tudi pri lisičkah je veliko raznolikih trobentastih gob. Tako da ostajam pri marelah, ki jih potem še sveže spaniram," je za Lady povedal Gašper.
Če mu jih kdaj uspe nabrati kaj več, kot jih lahko poje, pa jih deli s sosedi. Zdaj pa se zelo veseli tudi kostanja. Najraje ima pečenega. Speče ga kar v starem loncu, česar ga je naučil že pokojni ata. "Moram reči, da to kar obvladam. Se da narediti takšnega, kot je tisti na stojnicah. Zraven pa je obvezen mošt," razkriva igralec, ki ga lahko trenutno v MGL vidite v predstavi Čas za veselje.