Domnevne spolne zlorabe

Aretacija Sean "Diddy" Combs: Slavnega raperja obtožujejo trgovine z ljudmi

S.Č.
17. 9. 2024, 18.35
Posodobljeno: 17. 9. 2024, 18.35
Deli članek:

Sean "Diddy" Combs, ameriški raper in hip-hop mogotec, je bil aretiran v New Yorku zaradi obtožb, povezanih s trgovino z ljudmi in izsiljevanjem, poroča New York Times. Aretacija, ki je sledila racijam na dveh njegovih posestvih v Los Angelesu in Miamiju, je del širše zvezne preiskave domnevnih spolnih zlorab.

Profimedia
Obrožbe so vse hujše, rapper zanika vse.

Po informacijah iz virov blizu preiskavi, naj bi bile Combsu očitane obtožbe izsiljevanja in trgovine z ljudmi v namene spolnega izkoriščanja. Odvetnik Marc Agnifilo je ob aretaciji dejal, da so bili razočarani in da je njegov klient "nedolžen človek." Agnifilo je dodal, da se Combs veseli priložnosti, da pred sodiščem dokaže svojo nedolžnost in da gre za nepravičen pregon.

Profimedia
Diddy

Pretekle obtožbe

Diddy je že večkrat naletel na pravne težave. Leta 2023 je njegova bivša partnerica Casandra "Cassie" Ventura proti njemu vložila tožbo, v katerem ga je obtožila zlorabe. Hkrati sta še dve ženski vložili tožbe, v katerih sta trdili, da je bil Combs vpleten v zlorabo in napad. Decembra lani je ena od tožb domnevala, da je bil Combs vpleten v trgovino z ženskami, ko je bila ena od žrtev stara 17 let.

Februarja letos je nekdanji producent Rodney Jones mlajši vložil nove obtožbe, trdeč, da ga je Combs poskušal prisiliti v neželene spolne odnose z drugimi. Mesec dni zatem je na njegovem posestvu potekala racija, kar je povečalo pozornost medijev in javnosti na celoten primer.

Zakonodajne spremembe in vpliv

Pomembno je omeniti, da so bile številne tožbe proti Diddyju vložene tik pred iztekom newyorškega zakona o preživelih odraslih. Ta zakon je omogočil vložitev tožb tudi po preteku zakonskih rokov za obtožbe o spolni zlorabi, kar je omogočilo številnim žrtvam, da so iskale pravico tudi po dolgem času.

Sean "Diddy" Combs je znan kot pomemben akter v svetu glasbe in podjetništva. Njegov odvetnik je poudaril, da je glasbena ikona, podjetnik, ljubeč družinski človek in dokazan filantrop, ki je v preteklih 30 letih zgradil uspešen imperij in si prizadeval za dvig temnopolte skupnosti. Kljub temu pa trenutno pravne težave in obtožbe vplivajo na njegov ugled. Aretacija Seana Combs je del širše preiskave in pravnih bojev, ki lahko pomembno vplivajo na njegov profesionalni in osebni življenje. 

Estrada

PR_danielpopovic
Aktual

VIP večerja z Danielom Popovićem v Hotelu Dolenj'c

natalija-veseljak-simon-pelko-1
Amore mio

Najljubši kompliment za Natalijo: »Mami, ti si najboljša mami na svetu!«

Srbski igralec Sergej Trifunović
Srbski igralec

Trifunović v Splitu dobil 60 dni pogojne kazni, plačati mora 150 evrov, zanj se je zavzel tudi Vučić

Alfi Nipič
Dvojno slavje

Nipiča za prvih 80 šokirali z "muzikantsko budnico" in vodometom, Hermino Veseljaki obiskali na domu

Baby Lasagna, Šou domov
Radio 1

Ekskluzivno v Šou domov: Tomi Meglič imel velike načrte z Baby Lasagno

robert petan_foto jernej kokol (1)
Po novem tudi mož

Robert Petan na skrivaj skočil pred oltar!

Zanimivosti

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste

električni-števec
Napačen števec

Skoraj 20 let plačeval račune nekoga drugega, opazil šele sedaj

sanje, sanjanje, letenje
Popolnoma vsi sanjamo

Najpogosteje se sanje vrtijo okoli denarja ali letenja

Splet 1-brez CO2
Zanimivosti

Slovenske železnice pomembno prispevajo k varovanju okolja: od letos z brezogljičnim prevozom potnikov in tovora z vsemi električnimi vlaki

seo net
Zanimivosti

Kako se dela SEO optimizacija - Vodnik za boljšo vidnost