Na holistični način

Svetovno znana manekenka se kljub svarilom 32 zdravnikov ni odločila za kemoterapijo

U.C.
3. 9. 2024, 10.05
Posodobljeno: 3. 9. 2024, 11.41
Deli članek:

60-letna avstralska manekenka Elle Macpherson je v svoji novi avtobiografiji razkrila, da se je pred sedmimi leti na skrivaj borila z rakom dojke, vendar je zdaj okrevala in je v popolni remisiji. Pri zdravljenju je zavračala kemoterapijo, kljub temu, da jo je proti temu odvračala gora zdravnikov, kar 32 strokovnjakov jo je svarilo, da je pri zdravljenju raka dojke kemoterapija nujna.

Profimedia
Supermodel Elle Macpherson je 7 let skrivala svojo bitko z rakom.

Zdravniki so Elle priporočili običajen postopek boja s to boleznijo: mastektomijo z obsevanjem, kemoterapijo, hormonsko terapijo in rekonstrukcijo prsi.

Elle se je po novici o raku posvetila meditaciji in molitvi, ki ju je opravila na plaži v Malibuju in prišla do zaključka, da svojega raka ne želi zdraviti s farmacevtskimi izdelki, temveč z "intuitivnim, srčnim in celovitim pristopom".

"Reči ne standardnim medicinskim rešitvam je bila najtežja stvar, ki sem jo kdaj naredila v življenju. A reči ne svojemu notranjemu čutu bi bilo še težje," je pojasnila in kasneje dodala, da se ji zdita kemoterapija in operacija preveč "ekstremni".

Manekenka, ki je bila znana kot The Body, je povedala, da so "ljudje mislili, da je nora", a je vseeno nadaljevala z načrtom zdravljenja, ki ji je bil bolj pisan na kožo in "obravnava čustvene in fizične dejavnike povezane z rakom dojke".

Elle je razkrila, da se je za pomoč ob zdravljenju obrnila na ekipo strokovnjakov; svojega primarnega zdravnika, doktorja naturopatije, holističnega zobozdravnika, osteopata, kiropraktika in še dva terapevta. Pod budnim očesom "svojega tima za holistično okrevanje" se je za 8 mesecev umaknila v najeto hišo v Phoenixu v Arizoni. Elle je ob okrevanju ostala sama v hiši in si je vzela čas, da je lahko svoje dneve preživela "osredotočena in vsako minuto posvetila temu, da ozdravi".

Poleg zdravstvene rutine in fitnesa je redno meditirala, se potapljla v mrzlo vodo, obiskovala infrardečo savno in opravljala čajne ceremonije po zgledu Japoncev. Njen režim zdravljenja je vključeval jogo na soncu, prehranska dopolnila, štiriminutno vadbo, zdravljenje z dihanjem in zvokom ter skodelico čaja, da je popoldan ohranila energijo.

Elle je povedala, da je prva stvar, ki jo naredi, ko se zbudi, da se nasmehne. Dan začne takoj, ko vzide sonce in se hidrira s kozarcem filtrirane vode z limeto ali si privošči skodelico matche. Nato gre ven in stopi na gola tla, da se prizemlji. Potem naredi vaje iz joge na jutranjem soncu.

Mama dveh otrok je dodala, da se vedno odloči za vadbo zunaj in v naravi, ukvarja se s pohodništvom, kolesarjenjem, plavanjem ali preprosto sedi na svežem zraku in soncu.

Elle, ki  verjame v energetsko zdravljenje, je razkrila, da se odloča tudi za akupunkturo, kiropraktiko, zdravljenje z dihanjem in zdravljenje z zvokom, pa tudi za ruske banje, starodavno tradicijo parne kopeli s pečjo na drva, v kateri kurijo suhe drevesne ali zeliščne veje, imenovane veniki.

Njena nenavadna pot do ozdravitve je izzvala zaskrbljenost pri njenem 26-letnemu sinu Flynnu in nekdanjemu partnerju Arpad 'Arki' Busso-iju, ki bi raje videla, da bi se zdravila na konvencionalen način. Njen najmlajši sin, 21-letni Cy, pa je popolnoma podpiral način zdravljenja svoje slavne mame, saj je verjel, da je kemoterapija "poljub smrti".

Elle je sedaj v kliniči remisiji, ki jo je poimenovala "popolno dobro počutje".

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste