Vse je pripravljeno

Kontroverzna kraljeva poroka med norveško princeso in šamanom

S.Č.
30. 8. 2024, 11.08
Posodobljeno: 30. 8. 2024, 11.09
Deli članek:

Začelo se je praznovanje ene najbolj nenavadnih kraljevih porok v zgodovini, ko se norveška princesa Märtha Louise pripravlja na poroko s svojim ameriškim zaročencem, samooklicanim šamanom Durekom Verrettom.

Profimedia
To bo za princeso že druga poroka.

Dogodek je pritegnil pozornost tako doma kot v tujini, saj se na stotine gostov zbira v mestecu Alesund na zahodni obali Norveške. Tam se bodo udeležili srečanja v zgodovinskem hotelu, kjer bodo pričakali enega izmed najbolj nenavadnih parov na evropskih kraljevih dvorih.

Načrtovani dogodek bo trajal več dni, pri čemer bosta norveška princesa Märtha Louise in šaman Durek Verrett najprej  odpotovala v Geiranger, slikovito mestece ob fjordu. Po uradnem programu bodo gostje uživali v lahkem kosilu na ladji, medtem ko bodo obkroženi z veličastnimi norveškimi gorami in slapovi. Prava poročna slovesnost bo potekala v soboto na zasebnem dogodku, ki bo skrbno varovan pred očmi javnosti.

To bo za princeso že druga poroka

Posebno pozornost je vzbudil poziv organizatorjev, da gostje med praznovanjem ne uporabljajo mobilnih telefonov in fotoaparatov ter naj ničesar ne objavljajo na družbenih omrežjih. Ta odločitev poudarja intimnost dogodka, ki kljub velikemu zanimanju medijev ostaja predvsem zasebna slovesnost.

Princesa Märtha Louise, ki šteje 52 let, in Durek Verrett, star 49 let, sta svojo zaroko javno objavila leta 2022. To bo za princeso že druga poroka, saj je bila prej poročena s pokojnim norveškim pisateljem Arijem Behnom, s katerim ima tri hčerke. Behn in princesa sta se ločila leta 2017, dve leti kasneje pa je Behn tragično umrl.

Profimedia
Bratranec mu je že v otroštvu napovedal, da se bo nekoč poročil z norveško princeso.

Märtha Louise je že več desetletij znana po svojih kontroverznih odločitvah, zlasti zaradi vpletenosti v alternativno zdravljenje in duhovnost. Leta 2002 je prostovoljno opustila svoj častni kraljevi naziv, da bi lahko ustanovila lastno podjetje. Pet let kasneje je javno razkrila, da je jasnovidka, kar je povzročilo val odzivov v norveški javnosti. Leta 2018 je vodila šolo, kjer je učence poučevala o ustvarjanju čudežev in komunikaciji z angeli. Zaradi svojih duhovnih prepričanj je pogosto deležna kritik, vendar ostaja zvesta svojim prepričanjem.

Njuna zveza je že od samega začetka deležna pozornosti

Durek Verrett se predstavlja kot šaman šeste generacije in božji služabnik, ki s svojimi nauki demistificira duhovnost. Njegove izjave so pogosto izzvale nasprotovanje, še posebej ko je v intervjuju za Vanity Fair trdil, da je vstal od mrtvih. Zanimivo je tudi to, da naj bi mu bratranec že v otroštvu napovedal, da se bo nekoč poročil z norveško princeso. Njuna zveza, ki sta jo leta 2019 razkrila na Instagramu, je že od začetka deležna velike pozornosti in kritik. Princesa je tedaj zapisala, da je Durek moški, ki jo osrečuje, in da ne potrebuje odobritve drugih za svoje odločitve.

Kljub njuni duhovni usmeritvi bo poročni obred v skladu z bolj tradicionalnim kanonom, saj bo sledil poročni liturgiji norveške Cerkve. Medtem ko mnogi Norvežani še vedno niso sprejeli Verretta zaradi njegovih nenavadnih prepričanj, je jasno, da bo ta poroka eno izmed najbolj nepozabnih kraljevih porok v zgodovini.

Poleg tega je bilo razkrito, da par že eno leto sodeluje z Netflixom pri ustvarjanju dokumentarca, ki bo poglobljeno in čustveno prikazal njuno razmerje. To bo še dodatno povečalo zanimanje za ta edinstveni dogodek, ki je že zdaj središče medijske pozornosti.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste