© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Za sladek vstop v novo leto


kl
30. 12. 2020, 13.43
Posodobljeno
12. 11. 2024 · 07:45
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Silvesterska miza bo marsikje obložena z vsem mogočim. Ponujamo vam recept za preprosto, a izvrstno sladico

trufles.jpg
220stopinjposevno.com
Tartufi iz oreo piškotov

Sladica je nadvse preprosta, nima veliko sestavin in pri njeni izdelavi lahko pomagajo tudi otroci.

Potrebujemo:



300 g Oreo mletih keksov
250 g mascarpone sira
200 g bele čokolade

1-2 žlici olja (če želite tanjšo in bolj svilnato plast bele čokolade)
mleta bučna semena, dehidrirane jagode, maline ali mlete pistacije.

Priprava:

Mlete Oreo kekse in maskarpone sir zgnetemo v kakavovo kepo, ki jo pustimo v hladilniku približno 1 uro, da se masa stisne.

Iz ohlajene mase oblikujemo manjše kroglice v velikosti manjšega oreha. Kroglice damo v hladilnik za vsaj 15 minut, da se ohladijo. Na ohlajene kroglice se bo sprijelo več čokolade, pa tudi lepše se bo čokolada oblila.

Preberite še

Nad vodno kopeljo stopimo belo čokolado. V večjo kozico nalijemo vodo, nad njo postavimo stekleno skledo z nalomljeno belo čokolado. Skleda se ne sme dotikati vode v kozici, ki jo segrevamo. Da se bela čokolada med topljenjem ne sesiri, jo s silikonsko metlico ves čas mešamo. Pazimo tudi, da voda ne pride v čokolado.

Stopljeni čokoladi vmešamo olje in jo malce ohladimo. Čokolada ne sme biti prevroča.



S pomočjo vilice ali žličke namakamo dobro ohlajene kroglice v čokolado in jih odlagamo na papir za peko.

Preden se čokolada popolnoma strdi, kroglice posipamo s še malo mletimi Oreo kakavovimi piškoti in dehidriranimi malinami, jagodami, ali mletimi bučnimi semeni ali pistacijo….

Kroglice hranimo v hladilniku in obvezno postrežemo dobro ohlajene. Ker so takšne najokusnejše.

(iz bloga 220stopinjposevno.com)

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.