© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Za gurmane: Ingverjevo maslo


M. O. Ž.
19. 11. 2017, 12.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ingver je nepogrešljiv del domače lekarne v hladnih mesecih. Zato izkoristimo vsako priliko, da ga dodamo na jedilnik. Na primer v maslu!

ingverjev namaz.jpg
Revija Maja

Ingverjevo maslo

Sestavine za 4 osebe: 
1 majhen kos ingverjeve korenine
5 rezin bananinega čipsa
125 g masla
1 žlička sesekljanega peteršilja
1 žlička karijeve paste
sol, poper

Priprava:
1. Ingver olupimo in naribamo. Bananin čips na drobno sesekljamo.
2. Maslo kremasto stepemo in mu dodamo peteršilj, ingver in bananin čips.
3. Vmešamo še karijevo pasto, sol in poper ter z maslom napolnimo modelčke. Postavimo na hladno.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.