© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vse je bilo dobro, med in mleko pa najboljša


lokalno
Zapisala: učiteljica Helena Murgelj
2. 12. 2015, 08.50
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zaaaajtrk__2_.jpg
Arhiv Lokalno.si

Ob dnevu slovenske hrane so tudi na OŠ Šmihel v Novem mestu v petek, 20. novembra, ponudili učencem in strokovnim delavcem slovenski tradicionalni zajtrk. Z njim želijo spodbuditi k pridelovanju in kupovanju slovenske hrane, učence pa k rednemu zajtrkovanju in s tem tudi k izboljšanju prehranskih navad. V šolski jedilnici so nas postregli s slastnim in zdravim zajtrkom: z mlekom, maslom, medom, črnim kruhom in jabolki. Vsa ta živila so bila pridelana v Sloveniji. Drugošolci so v podaljšanem bivanju o zajtrku povedali naslednje:

-Meni je bil zajtrk zelo dober, ker so bili vsi izdelki domači. Tudi moj dedi v Beli krajini ima čebele in za domače pridela med, ki ga imamo vsi zelo radi. Anej Drakulič

-Zajtrk mi je bil všeč, ker je bil na jedilniku tudi med, imam ga zelo rad. Nejc Šetina

-Jedli smo kruh, maslo, med, jabolko ter pili mleko, ki ga imam rad. Akacij Magrič

-Tradicionalni slovenski zajtrk, sestavljen iz masla, medu, kruha, mleka in jabolk mi je bil zelo všeč. Bil je dober, domač in predvsem zdrav zajtrk. Ema Kastrevc

-Pri tradicionalnem zajtrku je bilo vse dobro, najboljše pa je bilo mleko. Gašper Grden

-Najboljše je bilo, ker smo imeli ta dan dva zajtrka. Zelo rad imam med, ker je sladek. Božidar Šiler Hudoklin

-Bil je odličen, dober zajtrk, vse mi je bilo všeč. Elma Pajić


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.