© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Vegansko: zrezki iz cvetače z omako aioli


V. S., Maja
14. 2. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Poskrbite za zdravo prehrano in si večkrat privoščite jed brez mesa. Danes pripravljamo zrezke iz cvetače s slastno omako.

cvetača dreamstime-m-43804972-jpg.jpeg
Dreamstime
Zrezki iz cvetače

Zrezki iz cvetače z omako aioli

Sestavine za 2 osebi:

Za omako:


1,5 žlice majoneze (veganske)
1 strok česna
1/4 limone
1 žlica worcestrske omake
sol, poper

Za »zrezke«:
1 glava cvetače
2 žlici olja
1 žlica začimb po želji (kumina, koriander, čili …)
sol, poper

Priprava:

Za omako zmešajte majonezo, sesekljan česen, worcestrsko omako in limonin sok. Po okusu začinite s soljo in poprom ter do uporabe shranite v hladilnik.

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Cvetači odstranite zunanje liste in jo operite. Nato ji prirežite kocen in jo po dolgem narežite na približno 1,5 cm debele rezine. Uporabite središčne rezine s kocenom, stranske so za peko kot zrezki manj primerne, zato jih uporabite drugje.

Rezine premažite z oljem in na obeh straneh krepko začinite.

Preostalo olje pri visoki temperaturi segrejte v ponvi, primerni za peko v pečici pri visoki temperaturi. Nanj položite cvetačne »zrezke« in jih na vsaki strani pecite približno 1 minuto, da se močno zapečejo. Ponev odstavite, zrezke obrnite in ponev za 10 minut postavite v pečico, da se zmehčajo.

Ponudite jih z omako aioli in krompirjevim pirejem.

Objavljeno v reviji Maja št. 3, 1. 2. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.