Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

V Halozah je gostišč z dnevno ponudbo hrane le še peščica


tednik
Estera Korošec
7. 11. 2022, 22.46
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Turisti oz. naključni obiskovalci bodo na širšem območju Haloz (Zavrč, Cirkulane, Podlehnik, Žetale, Majšperk) zelo težko našli gostilno z dnevno ponudbo prehrane, torej brez predhodnega naročila. Tudi ponudba a la carte oz. po izbiri z jedilnika je zelo redka, še manj je lokacij, kjer bi ponujali tradicionalno haloško kulinariko. Med Zavrčem in Majšperkom to možnost ponuja samo peščica gostincev. Nekateri so mnenja, da je gostov čez teden tako malo, da se jim priprava hrane ne izplača. Po drugi strani pa ne manjka entuziastov, ki vidijo svojo priložnost ravno v gostinski dejavnost.

1667832463_cg_gostilne_haloze_2.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

»Vedno bolj bi se morali zavedati, da turizma ni brez gostinske ponudbe. Gostilna z dobro lokalno kulinariko je namreč duša in srce vsakega kraja. Tudi ko se sami kam odpravljamo, najprej preverimo, kje bomo lahko kaj dobrega pojedli. Različne turistične destinacije so zato velikokrat prepoznane in cenjene med ljudmi ravno zaradi dobrih gostiln,« je izpostavil Janez Vuk, lastnik Picerije Špajza, ki so jo odprli že pred 17 leti.

V Majšperku odprti Dolinca in Picerija Špajza

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.