V Halozah je gostišč z dnevno ponudbo hrane le še peščica
Turisti oz. naključni obiskovalci bodo na širšem območju Haloz (Zavrč, Cirkulane, Podlehnik, Žetale, Majšperk) zelo težko našli gostilno z dnevno ponudbo prehrane, torej brez predhodnega naročila. Tudi ponudba a la carte oz. po izbiri z jedilnika je zelo redka, še manj je lokacij, kjer bi ponujali tradicionalno haloško kulinariko. Med Zavrčem in Majšperkom to možnost ponuja samo peščica gostincev. Nekateri so mnenja, da je gostov čez teden tako malo, da se jim priprava hrane ne izplača. Po drugi strani pa ne manjka entuziastov, ki vidijo svojo priložnost ravno v gostinski dejavnost.

»Vedno bolj bi se morali zavedati, da turizma ni brez gostinske ponudbe. Gostilna z dobro lokalno kulinariko je namreč duša in srce vsakega kraja. Tudi ko se sami kam odpravljamo, najprej preverimo, kje bomo lahko kaj dobrega pojedli. Različne turistične destinacije so zato velikokrat prepoznane in cenjene med ljudmi ravno zaradi dobrih gostiln,« je izpostavil Janez Vuk, lastnik Picerije Špajza, ki so jo odprli že pred 17 leti.
V Majšperku odprti Dolinca in Picerija Špajza
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se