Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tradicionalna šunka v testu - RECEPT


M.K.
2. 4. 2021, 15.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zaradi testa bo ostala sočna!

FP27792.jpg
osebni arhiv
šunka v testu

SESTAVINE

  • 1 kg prekajene šunke
  • 600 g bele moke
  • 20 g kvasa
  • 1/2 žličke soli
  • ščepec sladkorja
  • 3 dl mlačne vode
  • gorčica
  • kumina
  • česen
  • jajce

PRIPRAVA

1. Šunko skuhamo v vodi in jo osušimo. Nato pripravimo kvasec, in sicer tako, da kvas zdrobimo in ga prelijemo z decilitrom mlačne vode, dodamo sladkor in pustimo na toplem vzhajati približno 20 minut.

2. Ko je kvasec pripravljen iz moke, kvasa in vode zamesimo testo in ga pustimo vzhajati približno eno uro. Ne solimo!

3. Vzhajano testo razvaljamo. Preden ga ovijemo okoli šunke, jo premažemo z gorčico in potresemo s kumino in česnom.

4. Šunko v testu premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo v pečici na 200 stopinjah približno eno uro.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.