Torta z jajčnim likerjem
Janja Grativa, Maja
3. 5. 2017, 15.01
Posodobljeno
Na koncu obilnega obeda se pač spodobi, da gostiteljica postreže sladico, ki je tudi prava paša za oči.

Sestavine za okrogel model (premer 26 cm):
- 200 g otroških piškotov
- 100 g margarine
- 70 g temne čokolade
- 50 g bele čokolade
- 250 ml sladke smetane
- 50 g jajčnega likerja
- za okras (npr. mandarine, sesekljane pistacije, rožice, čokoladne kapljice)
Priprava:
- Za tortno dno zdrobimo piškote. Temno čokolado in margarino segrevamo, da se čokolada stopi, in potem jo vmešamo v piškotne drobtine. Stresemo jih v tortni model in pritisnemo k dnu. Postavimo na hladno.
- Belo čokolado in dve žlici smetane segrevamo toliko časa, da se čokolada stopi. Počakamo, da se ohladi.
- Preostalo smetano zmešamo z jajčnim likerjem in dobro stepemo. Vmešamo stopljemo čokolado in kremo namažemo na oblat. Torto postavimo za pol ure na hladno in jo potem okrasimo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se