Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Torta z jajčnim likerjem


Janja Grativa, Maja
3. 5. 2017, 15.01
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Na koncu obilnega obeda se pač spodobi, da gostiteljica postreže sladico, ki je tudi prava paša za oči.

torta z jajcnim likerjem.jpg

Sestavine za okrogel model (premer 26 cm):

  • 200 g otroških piškotov
  • 100 g margarine
  • 70 g temne čokolade
  • 50 g bele čokolade
  • 250 ml sladke smetane
  • 50 g jajčnega likerja
  • za okras (npr. mandarine, sesekljane pistacije, rožice, čokoladne kapljice)

Priprava:

  1. Za tortno dno zdrobimo piškote. Temno čokolado in margarino segrevamo, da se čokolada stopi, in potem jo vmešamo v piškotne drobtine. Stresemo jih v tortni model in pritisnemo k dnu. Postavimo na hladno.
  2. Belo čokolado in dve žlici smetane segrevamo toliko časa, da se čokolada stopi. Počakamo, da se ohladi.
  3. Preostalo smetano zmešamo z jajčnim likerjem in dobro stepemo. Vmešamo stopljemo čokolado in kremo namažemo na oblat. Torto postavimo za pol ure na hladno in jo potem okrasimo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.