© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tako pripravljenih buč najbrž še niste jedli!


Bodi zdrava
4. 1. 2018, 15.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Prevzamejo nas že s svojim vonjem, da komaj dočakamo prvi grižljaj.

bučni rjavčki.jpg
Bodi zdrava

Bučni rjavčki 

Potrebujete:
100 gramov kock buče (narezana na kocke, na primer muškatna buča)
220 gramov kuverture (ali grenke jedilne čokolade)
170 gramov masla
200 gramov sladkorja
4 jajca
100 gramov lešnikov (nasekljanih)
125 gramov moke
1 noževo konico pecilnega praška
maslo (za praženje)
sladkor v prahu (za posipanje)
100 mililitrov vode

Priprava:
Na maslu popražimo bučo, narezano na kocke. Zalijemo s sto mililitri vode in kuhamo, dokler buča ni mehka. Odcedimo in pretlačimo. Čokolado in maslo narežemo na koščke ter ju v posodi na zelo nizki temperaturi stopimo. Penasto zmešamo jajca in sladkor, nato počasi umešamo zmes čokolade in masla v bučni pire. Na koncu umešamo še lešnike, moko in pecilni prašek. Na pekač položimo papir za peko. Zmes damo na pekač in jo s slaščičarsko kartico zgladimo. Pečemo jo v predhodno ogreti pečici na 170 stopinjah Celzija 20–25 minut. Rjavčke ohladimo in narežemo na manjše kocke, posipamo s sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.

Preberite tudi: Po številnih kanapejih in sendvičih je čas za enolončnico. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.