Ta teden kuhamo s plesalcem Jernejem Brenholcem
Jernej Brenholc dobršen del svojega dneva preživi v plesnih dvoranah. In ker tam porabi ogromno kalorij, si lahko občasno popolnoma brez slabe vesti privošči kaj sladkega. Kot je recimo fino pecivo, ki ga obožuje.

Fino pecivo
Sestavine:
250 gramov margarine
100 g sladkorja
4 jajca
150 g moke
ščepec soli
100 g čokolade (narezane, da dobimo manjše koščke)
100 g narezanih ali grobo mletih orehov
1 vaniljev sladkor
1 pecilni prašek
Priprava:
Rumenjake in sladkor stepemo, dodamo margarino in premešamo. Dodamo narezane ali grobo mlete orehe in čokolado ter premešamo. Potem dodamo moko s pecilnim praškom, premešamo in postopoma dodajamo sneg iz beljakov. Pečemo 15 minut pri 200 stopinjah Celzija.
Objavljeno v reviji Zvezde št. 22, 29. 5. 2019.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se