© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Špinačni polpeti s paradižnikom, mocarelo in rukolo


M. S.
11. 7. 2018, 11.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Nasitno in primerno tudi za tiste, ki prisegajo na vegeterijansko kuhinjo.

špinačni polpet
Revija Ženska

Sestavine (za 4 osebe):

300 g mlade špinače,

sol, poper,

400 g krompirja,

2 jajci,

2 do 3 žlice moke,

muškatni orešček,

100 g drobtin,

3 žlice olja,

125 g mocarele (večja kroglica),

2 paradižnika volovsko srce,

2 pesti rukole,

olivno olje,

Priprava:

Špinačo operemo in stresemo v vrelo slano vodo, da oveni. Precedimo in ožamemo, na deski na drobno sesekljamo.

Krompir skuhamo, olupimo in ko se malce ohladi, naribamo. Skupaj z enim jajcem, špinačo in moko ga zgnetemo v gladko maso. Po potrebi dodamo več moke, solimo, popramo in potresemo z naribanim muškatnim oreščkom.

Iz mase oblikujemo osem polpet. Premažemo jih z razžvrkljanim rumenjakom, povaljamo v drobtinah (ki jih lahko pripravimo tudi iz mletih oreščkov!) in na vročem olju v ponvi pečemo od 6 do 8 minut.

Kroglico mocarele narežemo na rezine, prav tako paradižnika. Rukolo splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.

Pečene polpete položimo na kuhinjsko papirnato brisačo, potem pa po dva prestavimo na krožnik, obložimo z rezinami paradižnika in mocarele, solimo, popramo, pokapljamo z olivnim oljem in potresemo z lističi bazilike.

Preberite tudi: Kosilo v službi - avokado z mandljevo skorjico. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.