Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špela Kuhel bo s cvičkovo obaro na Norveškem zastopala Dolenjsko in Slovenijo


lokalno
T. V.
17. 10. 2022, 12.50
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_kuhel__1_.jpg
_kuhel__2_.jpg

Špela Kuhel, študentka gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, VSŠ, (nekdanja dijakinja SŠGT Novo mesto) bo novembra 2022 zastopala Slovenijo na European Young Chef Award (EYCA) 2022 na Norveškem

V okviru nacionalnega predtekmovanja za EYCA 2022, ki je maja 2022 potekalo v Mariboru, je s Cvičkovo obaro prepričljivo zmagala Špela Kuhel, študentka gostinstva in turizma BIC Ljubljana, VSŠ. Tekmovala je pod mentorstvom Neli Selan in Andreja Molka.

Špela Kuhel se bo med 10. in 13. 11. 2022 udeležila evropskega tekmovanja EYCA 2022 v Trondheimu na Norveškem in zastopala Slovenijo. Trondheim-Trøndelag je tudi Evropska gastronomska regija 2022.

Veselje do odkrivanja skrivnosti gastronomije in kulinarike je njena strast že od malih nog. Kuhinji njene babice in mame sta jo popeljali v svet gastronomije. Zato je bila njena nadaljnja izobraževalna pot na SŠGT Novo mesto in kasneje še na BIC Ljubljana, Višjo strokovno šolo povsem samoumevna. V okviru srednješolskega in višješolskega izobraževanja je pridobivala strokovna znanja in tudi tekmovalne izkušnje, veščine ter spoznava pester svet kulinarike. Praktične izkušnje pridobiva pri priznanih kuharskih mojstrih ter v šolski restavraciji BIC Ljubljana KULT316 (https://www.kult316.si/), ki je odprta za javnost in kjer chefi iz Slovenije in tujine (tudi z Michelinovimi zvezdicami) pogosto s svojimi mojstrovinami navdušujejo goste le-te in študente BIC Ljubljana.

Špelino vodilo pa ostaja, da pri pripravi različnih jedi rada vključuje tradicijo, torej kulinarično dediščino Slovenije, zlasti Dolenjske, Osrednje Slovenije in Bele krajine, lokalne, sezonske sestavine in si prizadeva upoštevati pravila trajnosti.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.