Spekla paradižnikovo potico
Paradižnik je vsestranski dar narave, ki nas razveseljuje med poletjem. Letos je na splošno zelo dobro obrodil in gospodinje se trudijo, kaj vse narediti iz njega. V kulinaričnem svetu, v katerem paradižnik večina uporablja kot zelenjavo, nekateri pa ga uvrščajo tudi med sadje, nove možnosti odpirajo v Društvu kmetic Šentjernej.
Že peto leto so marljive članice društva na Jernejevem sejmu pripravile zelo obiskano Mavrično razstavo, na kateri so poleg svojih paradižnikov prikazale še drugo zelenjavo, od buč, paprike, čebule, koruze … Nekaj je bilo tudi vložnin, od sušenih paradižnikov v olju, paradižnikove marmelade itn.
Največ pozornosti pa je bila deležna paradižnikova potica, ki jo je pripravila članica društva Danica Ferkolj, znana kot inovatorka v društvu. Potem ko se je že dvakrat lotila rolade s paradižnikom – prvič kot slano jed, drugič pa kot sladko, saj je paradižnikov nadev kombinirala s čokolado –, se je tokrat odločila za paradižnikovo potico – kot sladico.
Članica Društva kmetic Šentjernej Danica Ferkolj navdušila z zanimivo sladico – paradižnikovo potico – Že tudi slano in sladko rolada s paradižnikom – Letos težave s stenicami v rastlinjakih
Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se