Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Slivov namaz s temno čokolado za sladkosnede!


M. S., Maja
1. 9. 2018, 16.01
Posodobljeno
27. 12. 2024 · 08:00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Slive so že zaradi svoje temno vijolične zunanjosti prav posebno poletno sadje. Iz njih pripravljamo marmelade, pečemo sladice in kuhamo žganje.

slivov namaz 2.jpg
Revija Maja
Namaz hranimo v hladilniku.

Slivov namaz s temno čokolado

40 min

Sestavine:
300 g sliv
100 g sladkorja
20 ml slivovega žganja
200 g temne čokolade
1 strok vanilje
1 cimetova palčka

Preberite tudi: Osvežite se z napitkom iz manga in zelenega čaja! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Slive umijemo in jim odstranimo koščice. Vaniljin strok prerežemo na pol in postrgamo sredico.

2. Slive stresemo v posodo in jih skupaj s sredico vanilje, strokom, cimetom, sladkorjem in slivovim žganjem čez noč mariniramo.

3. Stresemo jih v globok pekač in pečemo od 15 do 17 minut v pečici, ogreti na 160 stopinj. Potem vzamemo pekač iz pečice ter odstranimo cimet in vaniljin strok.

4. Še vroče slive stresemo v lonec in zmešamo s koščki čokolade. Segrevamo in mešamo.

5. S paličnim mešalnikom slive ukašimo do gladkega. Namaz nalijemo v steklene kozarce in jih shranimo v hladilniku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.