© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Sladka domača peka: Snežne princeske


Revija Maja
12. 12. 2017, 13.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Le še nekaj dni časa je, da zberemo najboljše recepte, kupimo sestavine zanje in zavihamo rokave za pripravo vseh prazničnih dobrot.

knofki].jpg
Revija Maja

Snežne princeske (75 minut)

Sestavine za 6 oseb:
Za testo:
4 jajca
75 g masla
150 g moke
1 žlica sladkorja v prahu
1 žlička soli

Za kremo:


1 limona
1 strok vanilje
50 ml mleka
6 rumenjakov
90 g sladkorja
25 g moke
25 g koruznega škroba
100 g masla

Za premaz:
120 g sladkorja v prahu
1 žlica limoninega soka
1 beljak

Priprava:
1. Dan pred peko pripravimo kremo. Mleko skupaj z limonino lupino in sredico vaniljinega stroka segrevamo do vretja. Kuhljamo 10 minut, potem odstavimo in precedimo. V skledi stepemo rumenjake s sladkorjem, vmešamo moko in škrob, prilijemo mleko.

2. Ko se krema ohladi, ji dodamo limonin sok in zmehčano maslo, ves čas
žvrkljamo. Kremo naložimo v dresirno vrečko in damo v hladilnik do naslednjega dne.

3. V ponev vlijemo 250 ml mrzle vode. Dodamo koščke masla, sladkor in sol. Zavremo. Odstavimo, dodamo moko in ves čas mešamo z leseno kuhalnico, dokler ne postane masa homogena. Paljeno testo pustimo na ognju še minuto do dve. Odstavimo, počakamo 3 minute in vmešamo jajca. Ves čas mešamo, da postane testo gladko in voljo.

4. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Z dvema žličkama odmerimo kupčke testa na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 20 minut. Počakamo, da se piškotki ohladijo.

5. Dve uri kasneje nabrizgamo kremo v pečene piškotke in jih okrasimo s sladkornim ledom, za katerega smo zmešali sladkor v prahu, limonin sok in beljak.

Majin nasvet
Princeske hranimo v hladilniku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.