Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ribji file z orehovo skorjico in koruzno salso


Maja Poljšak, Maja
6. 8. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vedno ko je le mogoče, se odločite za ribe!

ribji file z orehi.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 kosi (450 g) fileja bele ribe brez kože
  • 1 žlica olivnega olja
  • 2 žlici majoneze
  • sol in sveže mleti poper
  • 45 g popečenih in nasekljanih lešnikov ali mandljev
  • 200 g odcejene mlade koruze iz pločevinke
  • 1/2 zelene paprike
  • 1/4 rdeče čebule
  • 2 žlici limetinega soka
  • 1 manjši strok česna, pretlačen
  • 6 zrnc rdečega popra
  • 1 žlica sesekljanega svežega peteršilja

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 220 stopinj. Plitev steklen pekač namažemo z oljem, vanj zložimo ribje fileje, jih namažemo z majonezo, potresemo z lešniki in popramo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 15 minut.
  2. Medtem ko se ribji fileji pečejo, v skledici zmešamo odcejeno koruzo, sesekljano papriko in čebulo, limetin sok, česen, ščep soli, zdrobljen rdeči poper in nazadnje primešamo še peteršilj. Pečene ribje fileje damo na krožnike in zraven ponudimo koruzno salso.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.