Recept: Lešnikovi hrustljavčki

Nežni lešnikovi piškoti, ki se kar stopijo v ustih ...
ČAS PRIPRAVE: 35 min
KOLIČINA: 30 kosov
ZAHTEVNOST: Preprosto
##IMAGE-3210708##
Sestavine
85 g lešnikov
50 g moke
200 g sladkorja
2 beljaka
½ žličke vaniljeve arome
Priprava
1. Pečico segrejemo na 200 °C. Dva velika nizka pekača obložimo s papirjem za peko. V ponvi brez olja prepražimo lešnike, nato jih v sekljalniku grobo zmeljemo. Zmešamo jih z moko in sladkorjem. Beljake stepemo v sneg in jih skupaj z aromo vmešamo v suhe ses
2. Lešnikovo maso z žličko razporedimo po pekačih tako, da med piškoti pustimo dovolj prostora. Pečemo 8 do 10 minut, da piškoti začenjajo dobivati rjavo barvo. Pekača vzamemo iz pečice, pustimo ohlajati 10 minut, nato pa hrustljavčke poberemo iz pekačev in do konca ohladimo na kuhinjski rešetki. Ohlajene piškote lahko shranimo v nepredušno posodo in porabimo v 3 tednih.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se