Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Lešnikovi hrustljavčki


lokalno
Revija Dober tek
11. 9. 2024, 12.20
Posodobljeno
12. 09. 2024 · 10:24
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzrecept.jpg

Nežni lešnikovi piškoti, ki se kar stopijo v ustih ...

ČAS PRIPRAVE: 35 min

KOLIČINA: 30 kosov

ZAHTEVNOST: Preprosto

##IMAGE-3210708##

Sestavine

85 g lešnikov
50 g moke
200 g sladkorja
2 beljaka
½ žličke vaniljeve arome

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 °C. Dva velika nizka pekača obložimo s papirjem za peko. V ponvi brez olja prepražimo lešnike, nato jih v sekljalniku grobo zmeljemo. Zmešamo jih z moko in sladkorjem. Beljake stepemo v sneg in jih skupaj z aromo vmešamo v suhe ses

2. Lešnikovo maso z žličko razporedimo po pekačih tako, da med piškoti pustimo dovolj prostora. Pečemo 8 do 10 minut, da piškoti začenjajo dobivati rjavo barvo. Pekača vzamemo iz pečice, pustimo ohlajati 10 minut, nato pa hrustljavčke poberemo iz pekačev in do konca ohladimo na kuhinjski rešetki. Ohlajene piškote lahko shranimo v nepredušno posodo in porabimo v 3 tednih.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.