© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: džem iz zelenih paradižnikov


lokalno
Revija Dober tek
13. 8. 2024, 12.00
Posodobljeno
14. 08. 2024 · 19:32
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzztomatenkonfiture.jpg

Ali veste, da lahko okusno prilogo pripravite tudi iz nezrelih paradižnikov?

##IMAGE-3998953##

KOLIČINA: 1,5 litra džema

ZAHTEVNOST: Preprosto

Sestavine

1 kg zelenega (nezrelega) paradižnika
1 kg kristalnega sladkorja
2 bio limoni

Priprava

1.

Paradižnike dobro operemo, z ostrim nožem temeljito izrežemo nastavke pecljev in plodove narežemo na tanke rezine.

2.

Porcelanasto posodo izmenjaje napolnimo s plastmi narezanega paradižnika in sladkorja. Pokrijemo in na hladnem (ne na mrzlem) hranimo 24 ur; medtem večkrat premešamo.

3.

Limoni operemo s toplo vodo, ju razpolovimo in polovice prečno narežemo na 2 mm debele rezine.

4.

Oslajen paradižnik stresemo v široko kozico in na blagem ognju segrejemo. Ko se pojavi dovolj tekočine, mešanico zavremo. S površine s plitvo žlico pobiramo pene. Džem med kuhanjem mešamo z leseno kuhalnico, da ne prekipi čez rob kozice. Nežno ga kuhljamo 40 minut. Nato dodamo rezine limone in na blagem ognju kuhljamo še pol ure, vmes občasno premešamo. S še vročim džemom napolnimo kozarce in jih takoj zapremo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.