Recept: džem iz zelenih paradižnikov

Ali veste, da lahko okusno prilogo pripravite tudi iz nezrelih paradižnikov?
##IMAGE-3998953##
KOLIČINA: 1,5 litra džema
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
1 kg zelenega (nezrelega) paradižnika
1 kg kristalnega sladkorja
2 bio limoni
Priprava
1.
Paradižnike dobro operemo, z ostrim nožem temeljito izrežemo nastavke pecljev in plodove narežemo na tanke rezine.
2.
Porcelanasto posodo izmenjaje napolnimo s plastmi narezanega paradižnika in sladkorja. Pokrijemo in na hladnem (ne na mrzlem) hranimo 24 ur; medtem večkrat premešamo.
3.
Limoni operemo s toplo vodo, ju razpolovimo in polovice prečno narežemo na 2 mm debele rezine.
4.
Oslajen paradižnik stresemo v široko kozico in na blagem ognju segrejemo. Ko se pojavi dovolj tekočine, mešanico zavremo. S površine s plitvo žlico pobiramo pene. Džem med kuhanjem mešamo z leseno kuhalnico, da ne prekipi čez rob kozice. Nežno ga kuhljamo 40 minut. Nato dodamo rezine limone in na blagem ognju kuhljamo še pol ure, vmes občasno premešamo. S še vročim džemom napolnimo kozarce in jih takoj zapremo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se