Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Rdeče zelje - ne samo priloga


E. K., Zeleni Raj
15. 3. 2018, 18.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Edinstvena struktura, ki se razkrije ob prerezu glave, in značilna, močna barva sta prepoznavni lastnosti rdečega zelja.

Rdeče zelje
Media 24
Rdeče zelje več kot priloga

Rulada z rdečim zeljem

Za 4 osebe potrebujemo:

8 velikih listov rdečega zelja

sol

1 rezino suhega kruha

1 čebulo

500 g mešanega mletega mesa

1 jajce

poper

4 vejice timijana

2 jedilni žlici brusnic ali rozin

1 rdečo čebulo

500 ml mesne juhe

Poleg tega še

nitko za vezanje rulade

olje za praženje

Priprava:

Liste rdečega zelja na hitro blanširamo v slani vodi, poberemo iz lonca in osušimo. Suh kruh dobro namočimo v vodi. Čebulo narežemo na drobne koščke. Mleto meso zmešamo z jajcem, narezano čebulo, soljo, poprom in namočenim kruhom. Timijan operemo, osušimo in potrgamo listke ter vgnetemo v zmes skupaj z brusnicami oz. rozinami. Vzamemo dva lista rdečega zelja, da se na enem koncu prekrivata, nanju naložimo pripravljeno maso in tesno zvijemo v zvitek. Prevežemo z nitko.

Rdečo čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo olje in na njem popečemo rulade z vseh strani. Čebulne rezine na olju podušimo, da posteklenijo, zalijemo z mesno juho in vse skupaj dušimo 45 minut. Rulade vzamemo iz posode, začinimo s soljo in poprom po okusu. Če je omaka preredka, jo lahko dodatno zgostimo z jedilnim škrobom.

Preberite tudi: Zeliščni njoki s pečenim lososom za slastno kosilo. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.