Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ravno prav majhne, da jih vlagamo cele


Sašo Avramovič
23. 9. 2014, 18.20
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:55
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vložene kumarice so bile še posebno na severu Evrope in v Rusiji poleg kislega zelja vedno pomemben del ozimnice, saj celo dolgo zimo ni bilo sveže zelenjave, zato so jih vedno pripravljali v velikih količinah, kar je za gospodinje pomenilo precej dela.

7
Profimedia
Vložene kumarice so bile še posebno na severu Evrope in v Rusiji poleg kislega zelja vedno pomemben del ozimnice.

V tem času so kumarice za vlaganje ravno prav majhne, da jih vlagamo cele. Manjše kumarice so in tudi ostanejo bolj čvrste, večje pa so na sredini mehkejše, kar nekaterim ni preveč všeč, zato jih raje narežimo ali naribajmo in nato vložimo v primerno začinjen kis. Med začimbami lahko poleg soli in popra uporabimo tudi nekaj sladkorja, ne smejo pa manjkati tudi koper, česen, gorčično seme in lovor.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.