Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ptuj: Zakaj ne bi jedli kar na mostu?


tednik
Dženana Kmetec
31. 7. 2020, 21.45
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Peš most bo zadnji avgustovski petek zvečer nekoliko spremenil svojo namembnost: prvič bo namreč na njem izvedena t. i. Večerja na mostu. Čeprav vstopnice še niso v prodaji, je interes tako velik, da obstaja možnost, da bo dogodek ponovljen še v začetku septembra.

1596037590_dz-vecerja.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

„Sončni zahod ob zgodovinskem razgledu na najstarejše slovensko mesto bo na poletni avgustovski večer okronalo posebno kulinarično doživetje. Ptujski peš most bo pod kulinarično taktirko priznane ptujske gostilne Ribič ter ptujskih vinarjev Pullus in Kobal Wines zaživel kot prizorišče Večerje na mostu,“ je povedala direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec. Skupaj z Ribičem bodo 28. avgusta prvič izpeljali omenjeni dogodek, vstopnice pa bodo v prodaji od naslednjega tedna naprej. Cena štirihodnega menija s kozarcem penine znaša 70 evrov, organizatorji pa obljubljajo vrhunsko kulinarično doživetje. Če bo slabo vreme, bodo dogodek prestavili za en dan, na soboto, 29. avgusta.

Kot pravi Vlado Pignar, vodja gostilne Ribič, bo menu skladen z njihovo dolgoletno tradicijo, saj slovijo po ribjih jedeh: „Ob tem ne pozabljamo na lokalno kulinarično identiteto in lokalne dobavitelje. Namensko smo se zato omejili na izbor sladkovodnih rib in tipičnih lokalnih sestavin, kot so bučno olje in tradicionalne žitarice.“

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.