Posebno vino iz posušenega grozdja


Na gradu Orešje na Bizeljskem so Klakočarjevi stisnili posušeno grozdje rumenega plavca, ki so ga potrgali oktobra lani in potem sušili v zabojčkih. Takrat so nabrali 1800 kilogramov grozdja, seveda se je v dobrih štirih mesecih njegova teža precej zmanjšala, kljub temu pa Klakočarjevi upajo, da bodo iz tega posušenega grozdja pridelali okoli 80 litrov posebnega vina. Zagotovo bo nekaj posebnega, saj je imel mošt pri stiskanju 190 ekslerjev sladkorja. Kako ga bodo poimenovali, še ne vedo, prav gotovo pa bo nekaj povezano z družino, ali Mama grofica, Grofičino vino ali kaj podobnega.
Seveda to niso naredili povsem slučajno. Za »prešanje« so se odločili, ker je Šarlota Klakočar, ki jo mnogi poznajo pod vzdevkom Grofica, ker živi na bizeljskem gradu, sicer z enoletno zamudo praznovala okrogli življenjski jubilej, 40 let pa je v januarju obeležil tudi njen najstarejši sin Bojan. In ob tej priložnosti je sinu Bojanu tudi predala 12 ha veliko posestvo Wisell, na katerem pridelujejo vrhunska vina, veliko predikatnih in posebnih. Tako so med drugim edini v tem predelu Slovenije leta 1994 pridelali slamno vino.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se