Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančji file s panceto in rožmarinom


Maja Poljšak, Maja
25. 6. 2017, 09.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Piščančji file bo imel veliko boljši okus, če ga bomo ovili v rezine kraške pancete.

piscancji file.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 polovice piščančjega fileja
  • 8 rezin kraške pancete
  • 4 vršički rožmarina
  • 2 žlici pikantne omake za žar

Priprava:

  1. Na vsak kos piščančjega fileja damo vršiček rožmarina in ga ovijemo z dvema rezinama pancete, nato jih premažemo z omako in pustimo nekaj časa počivati, da se okusi prepojijo.
  2. Fileje pečemo v ponvi z rebrastim dnom ali na žaru in jih med pečenjem obrnemo. Ponudimo jih kar s kruhom in veliko solate.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.