Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančji burger s svežo kumarico


Maja Poljšak, Maja
19. 6. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zakaj ne bi burgerjev za spremembo pripravili drugače, morda jih namesto z rezino paradižnika obložimo s svežo kumarico in redkvicami?

piscancji burger.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 polnozrnate bombete
  • 600 g mletega piščančjega mesa
  • sol in poper
  • 1 kavna žlička sladke mlete paprike
  • 1 žlica olja
  • 1 šopek redkvic
  • 1 kumara
  • 4 žlice jogurtovega solatnega preliva
  • 1 žlička na drobno zrezanega koprca ali drobnjaka
  • 4 listi solate

Priprava:

  1. V skledi zmešamo meso s kavno žličko soli, ščepom popra in sladko papriko, nato oblikujemo štiri burgerje. Redkvice očistimo in narežemo na koleščke. En del kumare narežemo na koleščke, drugega pa na grobo naribamo in zmešamo s solatnim prelivom in koprcem ali drobnjakom.
  2. Burgerje spečemo v ponvi na žlici olja in jih med pečenjem večkrat obrnemo. Nazadnje prerežemo bombete, na vsak spodnji del damo list solate, nekaj kumarične solate in burger, tega obložimo s koleščki kumarice in redkvice ter pokrijemo z zgornjim delom bombete.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.