Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Bi tole za večerjo?


Jana.si
19. 11. 2013, 19.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:52
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Česen olupimo in stremo. Ingver olupimo in na drobno sesekljamo. V skledi zmešamo jogurt, ingver, kari, cimet, kajenski poper, olje in limonin sok. Piščančje fileje narežemo na 2,5 cm velike kocke. Damo jih v skledo z jogurtovo marinado in premešamo, da se meso z vseh strani obda z marinado.

uvodna
Jana.si

Čas priprave: 20 min.

Čas mariniranja: čez noč

Čas pečenja: 10 min.

Sestavine: za 4 osebe

 

Sestavine:

  • 2 stroka česna
  • 30 g svežega ingverja
  • 250 g posnetega jogurta
  • 2 žlici karija v prahu
  • 1 žlička mletega cimeta
  • kajenski poper
  • 1 žlica olivnega olja
  • 4 žlice limoninega soka
  • 1 kg piščančjih prsnih filejev (brez kože in kosti)
  • 36 češnjevih paradižnikov

 

Priprava:

Česen olupimo in stremo. Ingver olupimo in na drobno sesekljamo. V skledi zmešamo jogurt, ingver, kari, cimet, kajenski poper, olje in limonin sok. Piščančje fileje narežemo na 2,5 cm velike kocke. Damo jih v skledo z jogurtovo marinado in premešamo, da se meso z vseh strani obda z marinado. Skledo pokrijemo s prozorno folijo in postavimo čez noč v hladilnik. Marinirane piščančje koščke nabadamo menjaje s češnjevimi paradižniki na 12 lesenih nabodal. Piščančja nabodala pečemo v pečici pod žarom in jih pri tem obračamo: pečena so, ko z vseh strani zlato porjavijo. Solimo in popramo jih, šele ko so pečena. Ponudimo s svežo solato ali poljubno zelenjavo in hrustljavim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.