Pisan krožnik testenin vas bo navdušil!
S tribarvnimi mini peresniki Zlato polje boste jesenske barve prenesli na svoj krožnik in uživali v testeninah v 3 okusih: kopriva, buča in rdeča pesa. Popestrili bodo dogajanje na vašem krožniku v glavni jedi, prilogi ali pisani solati.

Tole je namig, kako pripravite mini peresnike Zlato polje, ki bodo navdušili celotno družino!
Tribarvne testenine s hitro omako iz pečenic
Sestavine:
300 g tribarvnih mini peresnikov Zlato polje
2 para pečenic
250 g šampinjonov
1,5 dl rdečega vina (po želji)
650 g paradižnikove omake za testenine
parmezan (nastrgan ali v oblancih), ko postrežemo
Čas priprave: 20 minut
Količina: za 4 osebe
Priprava
1. Klobasam odstranimo kožo. Segrejemo veliko, široko ponev, v katero nadrobimo vsebino klobas (ni nam treba dodajati olja). Pražimo nekaj minut, da meso porjavi in se iz mesa izloči maščoba; temeljito mešamo, da meso razpade na koščke. Dodamo narezane gobe in pražimo še nekaj minut, da se začnejo mehčati. Zdaj po želji prilijemo vino, počakamo, da vre 1 minuto, vmešamo paradižnikovo omako in segrevamo, dokler ne zavre.
2. Medtem po navodilih na zavitku skuhamo testenine, da so al dente, jih odcedimo in stresemo v omako. Temeljito premešamo, da omaka prekrije vse peresnike, je naložimo na krožnike in jo potresemo z malce parmezana.

Nasvet
Če za jed namesto mletega mesa uporabimo dobre klobase, si poenostavimo pripravo, saj nam ni treba dodajati zelišč, začimb in soli. Enako velja za dobre paradižnikove omake.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se