Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikantna zeljna juha


Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
8. 3. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kislo zelje naj bo večkrat v naših krožnikih, saj je odlična, tradicionalno slovenska in predvsem zdrava zelenjava.

k pikantna juha.jpg
Revija Zarja
Pikantna juha

Pikantna zeljna juha

Za 8 oseb

Priprava: 40 minut

Sestavine: 1 čebula, 1 korenje, 600 g krompirja, 1 rdeč feferon, 1 šopek peteršilj, 1 majhna konzerva (250 g belega fižola), 150 g kuhane dimljene klobase, 50 g masla, 800 g kislega zelja, 1 velika pločevinka pelatov, 1,25 l čiste juhe.

Priprava: Olupimo čebulo, korenje in krompir. Čebulo sesekljamo, korenje in krompir narežemo na centimeter velike koščke. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Peteršilj splaknemo z mrzlo vodo, osušimo, osmukamo in sesekljamo. Fižol stresemo iz pločevinke, splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Klobaso narežemo na rezine. V ponvi segrejemo maslo ter približno 5 minut pražimo čebulo, korenje, krompir in feferon. Dodamo kislo zelje, pelate in zalijemo z juho, zavremo in kuhljamo 20 minut. Nazadnje vmešamo še fižol in klobaso, dobro pregrejemo in potresemo s peteršiljem.

Objavljeno v reviji Zarja št. 9, 26. 2. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.