Pekel sem krofe
Doma rad pomagam pri gospodinjskih opravilih. Poklic kuharja mi je všeč. In tudi zato mi je bil najlepši dan med počitnicami tisti, ko sem šel z mamo, ki je kuharica na Marofu v Kočevju, v službo.
Ko sem prišel tja, sem spil kakav in že sem se odpravil na delo. Moral sem speči veliko krofov, kajti bližal se je pust. V posodo sem stresel moko, dodal jajca, malo vode in kvas in začel mešati. Nato sem testo pustil vzhajati. Ko je dovolj vzhajalo, sem vzel kozarec in z njim izrezoval krofe. Potem je sledil najbolj zanimiv del, krofe sem spekel oziroma ocvrl. Ocvrte sem pustil, da so se malo ohladili, potem pa sem jih potresel s sladkorjem. Bili so tako lepi na videz, da se jim nisem mogel upreti in sem komaj čakal, da jih poskusim. Bili so zelo dobri. Postregli smo jih vsem, ki so prišli v restavracijo. Ko sem prišel domov, sem bil tako utrujen, da sem se samo oprhal in sem šel spat.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se