Pekel sem krofe
Doma rad pomagam pri gospodinjskih opravilih. Poklic kuharja mi je všeč. In tudi zato mi je bil najlepši dan med počitnicami tisti, ko sem šel z mamo, ki je kuharica na Marofu v Kočevju, v službo.
Ko sem prišel tja, sem spil kakav in že sem se odpravil na delo. Moral sem speči veliko krofov, kajti bližal se je pust. V posodo sem stresel moko, dodal jajca, malo vode in kvas in začel mešati. Nato sem testo pustil vzhajati. Ko je dovolj vzhajalo, sem vzel kozarec in z njim izrezoval krofe. Potem je sledil najbolj zanimiv del, krofe sem spekel oziroma ocvrl. Ocvrte sem pustil, da so se malo ohladili, potem pa sem jih potresel s sladkorjem. Bili so tako lepi na videz, da se jim nisem mogel upreti in sem komaj čakal, da jih poskusim. Bili so zelo dobri. Postregli smo jih vsem, ki so prišli v restavracijo. Ko sem prišel domov, sem bil tako utrujen, da sem se samo oprhal in sem šel spat.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se