Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečenka iz potrebušine izvrstna jed (recept)


lokalno
A. S.<strong> </strong>Foto: Petra Hlebš<strong> </strong>
4. 12. 2024, 13.00
Posodobljeno
05. 12. 2024 · 10:04
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzrecept__00_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_zzrecept (00)

Ajda Mlakar se je v ponedeljkovi oddaji Kralj svoje kuhinje, 2. decembra, ustavila v prestolnici. Obiskala je butično restavracijo Birdie, kjer pravijo, da je udobje nova eleganca. Restavracija Birdie združuje mešanico italijanske in francoske kuhinje. Prisegajo na sezonsko hrano in meni, ki se spreminja vsak teden. Jedi so postrežene v konceptu »food sharinga«, tako da lahko vsakdo poskusi vse. Njihov zabavni glavni chef Rok Stubičar je z Ajdo pripravil izjemno okusen krožnik. Pečenko iz svinjske potrebušine z okusno omako, pirejem iz krompirja in okusno solato. Pridružila se jima je koroška glasbenica Eva Boto in očitno uživala v vseh jedeh.

_zzrecept__03_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_zzrecept__15_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_zzrecept__14_.jpg
Arhiv Lokalno.si

Ajda nam je o tokratnem kulinaričnem popotovanju povedala: »Obisk restavracije je bil tokrat še posebej iskriv in nagajiv, saj se s chefom Rokom dobro poznava. Vzdušje je bilo tako zelo sproščeno, kljub pripravi precej zahtevne jedi. Moram priznati, da potrebušine sicer ne jem, ampak Rok je pripravil zares vrhunski krožnik in me prepričal v nasprotno. Jed je bila zelo všečna tudi naši skriti gostji Evi Boto, ki je prava gurmanka in hedonistka. Čudovit dan smo kronali z obljubo po ponovnem snidenju, če se bo dalo, še do konca tega leta.«

RECEPT 

Za pečenko

svinjska potrebušina s kožo

česen

origano

majaron

timijan

rožmarin

janeževa semena

mlet čili

sol

Za omako

odrezki potrebušine

oljčno olje

jušna zelenjava

jušna osnova

škrob po potrebi

maslo

Za pire

1 kg krompirja

280 g masla

3 dl smetane za kuhanje

sol

črni poper

Za solato

½ zelenega jabolka

1 večji koromač

4 stebelca koprca

3 žlice mletih praženih lešnikov

oljčno olje

jabolčni kis

Oddajo Kralj svoje kuhinje lahko gledate na Aktual TV vsak ponedeljek ob 18.00 (ponovitev v soboto ob 20.00), na TV Veseljak Golica pa v ponedeljek ob 20.00 (ponovitev v nedeljo ob 20.00).


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.