Recept: Preprosto do božanskih cimetovih rolic

Po tem receptu so cimetove rolice tako zelo okusne, da jih boste snedli na mah. Nikar se ne jezite na nas, če jih boste zmazali preveč.

Naj zadiši po decembru! Se spogledujete z idejo, da bi spekli cimetove rolice? Preizkusili smo recept priljubljene spletne pekarice Leaneen in se veselili ob fantastičnem rezultatu. Priprava je bila namreč sila preprosta, izdelek pa za čisto petico. Peko po naslednjih navodilih toplo priporočamo tudi vsem tistim, ki v kuhinji niste preveč spretni. Sploh ni nobenega dvoma, uspelo vam bo!
Kaj potrebujete?
500 g bele moke
vrečico vaniljevega sladkorja
dve jušni žlici sladkorja v prahu
280 ml mlačnega mleka
vrečico suhega kvasa
dva rumenjaka
100 g zmehčanega masla
Pol čajne žličke soli
Postopek priprave:
Mi smo se gnetenja testa lotili s kuhinjskim robotom. Seveda se lahko priprave lotile tudi z rokami, le nekoliko več časa boste porabili.
V visoko posodo za stepanje nalijte mlačno mleko, dodajte vaniljev sladkor in kvas, dobro premešajte in počakajte, da se naredi kvasni nastavek.
V posodo presejte moko, ob rob posujte sol, nato pa dodajte kvasni nastavek, rumenjake in stopljeno maslo. Sedaj se lotile gnetenja.
Mehko testo oblikujte v hlebček, ki ga pokrijete s krpo in pustite, da v toplem prostoru vzhaja približno 45 minut.
Testo razvaljajte v obliko pravokotnika debeline cca 0,5 cm.
Sedaj boste na celotno površino nanesli aromatičen maslen premaz.
Kaj potrebujemo za cimetov nadev?
70 g masla
100 g rjavega ali navadnega sladkorja
5 žličk cimeta v prahu
*dodatno si pripravite 30 g masla za zaključni premaz
No, pa nadaljujmo …
Testo premažite s 70 g masla, nato pa preko posujte sladkor, ki ste ga pred tem zmešali s cimetom.
Testo na tesno zvijte v rolado in ga narežite na približno 3 cm široke rolice.
Rolice polagajte v pekač, ki ste ga predhodno obložili s peki papirjem. A previdno, ne polagajte rolic tesno druga ob drugo, saj se bodo v nadaljevanju povečale!
Pekač z rolicami prekrijte s krpo in pustite, da vzhajajo eno uro.
Rolice premažite s 30 g dobro zmehčanega masla.
Pecivo pecite 25 min na temperaturi 180 stopinj Celzija.
Tako, to je vse! Postrezite še toplo in uživajte v božanskem okusu!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se