© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Preprosto do božanskih cimetovih rolic


lokalno
Tekst in foto: V. M.
4. 12. 2024, 13.30
Posodobljeno
05. 12. 2024 · 10:03
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzrolice.jpg

Po tem receptu so cimetove rolice tako zelo okusne, da jih boste snedli na mah. Nikar se ne jezite na nas, če jih boste zmazali preveč.

_zzzrolice1.jpg
Cimetove rolice po korakih

Naj zadiši po decembru! Se spogledujete z idejo, da bi spekli cimetove rolice? Preizkusili smo recept priljubljene spletne pekarice Leaneen in se veselili ob fantastičnem rezultatu. Priprava je bila namreč sila preprosta, izdelek pa za čisto petico. Peko po naslednjih navodilih toplo priporočamo tudi vsem tistim, ki v kuhinji niste preveč spretni. Sploh ni nobenega dvoma, uspelo vam bo!

Kaj potrebujete?

500 g bele moke

vrečico vaniljevega sladkorja

dve jušni žlici sladkorja v prahu

280 ml mlačnega mleka

vrečico suhega kvasa

dva rumenjaka

100 g zmehčanega masla

Pol čajne žličke soli

Postopek priprave:

Mi smo se gnetenja testa lotili s kuhinjskim robotom. Seveda se lahko priprave lotile tudi z rokami, le nekoliko več časa boste porabili.

V visoko posodo za stepanje nalijte mlačno mleko, dodajte vaniljev sladkor in kvas, dobro premešajte in počakajte, da se naredi kvasni nastavek.

V posodo presejte moko, ob rob posujte sol, nato pa dodajte kvasni nastavek, rumenjake in stopljeno maslo. Sedaj se lotile gnetenja.

Mehko testo oblikujte v hlebček, ki ga pokrijete s krpo in pustite, da v toplem prostoru vzhaja približno 45 minut.

Testo razvaljajte v obliko pravokotnika debeline cca 0,5 cm.

Sedaj boste na celotno površino nanesli aromatičen maslen premaz.

Kaj potrebujemo za cimetov nadev?

70 g masla

100 g rjavega ali navadnega sladkorja

5 žličk cimeta v prahu

*dodatno si pripravite 30 g masla za zaključni premaz

No, pa nadaljujmo …

Testo premažite s 70 g masla, nato pa preko posujte sladkor, ki ste ga pred tem zmešali s cimetom.

Testo na tesno zvijte v rolado in ga narežite na približno 3 cm široke rolice.

Rolice polagajte v pekač, ki ste ga predhodno obložili s peki papirjem. A previdno, ne polagajte rolic tesno druga ob drugo, saj se bodo v nadaljevanju povečale!

Pekač z rolicami prekrijte s krpo in pustite, da vzhajajo eno uro.

Rolice premažite s 30 g dobro zmehčanega masla.

Pecivo pecite 25 min na temperaturi 180 stopinj Celzija.

Tako, to je vse! Postrezite še toplo in uživajte v božanskem okusu!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.