© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena mesna štruca po domače


A. K., Maja
29. 3. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite jed po našem receptu?

mesna-struca-jpg.jpeg
Revija Maja
Mesna štruca

Pečena mesna štruca po domače

Sestavine za 6 oseb


675 g zmlete govedine
55 g svežih drobtin
2 stepeni večji jajci
1 sesekljana čebula
100 g starega kruha
100 ml mleka
2 stroka sesekljanega česna
300 g sesekljanega korenja
45 g nastrganega parmezana
1/2 čajne žličke peteršilja in majarona
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
sol, poper
1 dl juhe
200 g paradižnikove omake

Priprava

Pečico segrejemo na 175 stopinj.

Čebulo narežemo na drobno in popražimo na nekaj žlicah olja. Popraženo odstavimo in ohladimo.

V večji skledi pregnetemo meso, dodamo vse preostale sestavine in vse skupaj še enkrat temeljito pregnetemo.

Dobljeno maso oblikujemo v štruco in jo položimo v nizek pekač, na dno vlijemo 1 dl juhe in paradižnikovo omako.

Pečemo eno uro. Zadnjih 5-10 minut jo premažemo z nekaj žlicami olja, vklopimo funkcijo žar, da se lepo zapeče po vrhu.

Objavljeno v reviji Maja št. 6, 15. 3. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.