© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena grenivka za slajši dan


V. S., Maja
3. 2. 2019, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pečeno sadje nas oskrbi z vitamini, ne obremeni postave in poteši našo željo po sladkem.

pečena grenivka dreamstime-m-62938786-jpg.jpeg
Dreamstime
Pečena grenivka

Pečena grenivka

Sestavine za 4 osebe:
2 grenivki
4 žličke medu ali rjavega sladkorja (oz. po želji)
4 ščepci timijana

Priprava:


V pečici segrejte žar na najvišjo temperaturo. Grenivki prerežite na polovico. Po potrebi jih še malce prirežite na spodnji strani, da lahko stojijo, in jih položite na pekač.

Enakomerno jih pokapajte z medom in potresite s timijanom. Za približno 8 minut jih postavite pod vroč žar, toliko, da začnejo rjaveti.

Prestavite jih na desertne krožnike in ponudite.

Majin namig

Zraven ponudite grški jogurt z medom. Namesto s timijanom lahko grenivke pripravite tudi z drugimi začimbami ali dišavnicami. Predlagamo sivko, cimet ali ingver.

Objavljeno v reviji Maja št. 2, 18. 1. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.